Haberler

Ayrancı'da Hıdırellez Coşkusu

Güncelleme:

Karaman'ın ayrancı ilçesinde 17. Si düzenlenen Hıdırellez şenlikleri coşku ile kutlandı.

Türkiye'nin dört bir yanından memleketine gelen Ayrancılı'ların yanı sıra çok sayıda vatandaş coşkuya ortak oldu.
Ayrancı Barajı Şenlik alanında gerçekleşen programa Karaman Valisi Murat Koca, Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Baro başkanı Av. Oktay Yılmaz ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile vatandaşlar katıldı.

Protokolün çadır ziyaretleri ile başlayan şenlikte mehteran takımı gösterisi, yağlı güreş, folklar gösterisi, kaşık ekibi gösterisi, Türk halk Müziği konseri etkinlikleri gerçekleşti. Ayrancı Belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı yaptığı konuşmasında, ''Baharın gelip renklerin yeşile dönüştüğü bu Hıdırellez gününde hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum, Hoş geldiniz'' dedi. 17. Sini düzenledikleri şenliklere katılımın her yıl artarak devam ettiğini belirten Büyükkarcı konuşmasında;

''Bu geleneğin devam etmesinde başta siz değerli hemşerilerim olmak üzere emeği geçen, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bütün bayramların dini ve milli bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren ortak bir hatıradan, geleneklerden, duygulardan ve tabiatın insanlara tesir eden bir olayından doğduğuna inanılır. Milletlerin oluşmasında kültürel değerlerin yeri ve değeri büyüktür. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek, görenek, töre ve inançlar gelmektedir. Tabiat ile iç içe kucak kucağa yaşayan, toprağı ana olarak vasıflandıran Türk'ün düşünce sisteminde baharın gelişi elbette önemli bir yere sahip olacaktır.

Hıdırellez, Türk insanını bir birine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlardan binlerce gönlü tutuşturarak ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Türk Dünyası'nda ve Türk kültüründe önemli bir yeri olan bugün, bolluk ve bereketi müjdeleyen, baharın gelişi ve toprağın uyanışıdır. Tevazuuyu ve her türlü yaratılmışı sinesinde barındıran toprak naanın canlanmasıdır.

Hıdırellez Türk Dünyası'nın kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan Türk topluluklarının pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bir geleneğin ifadesidir. Bolluğun ve bereketin eksik olmadığı, dostluğun ve kardeşliğin pekiştirilmesine vesile olan nice Hıdırellezlere kavuşmayı temenni ediyorum.'' dedi.
Yüksel Büyükkarcı konuşmasının devamında ayrancı Belediyesi'nin çalışmaları hakkında kısa bilgilendirme yaptı. Protokol konuşmalarının ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirilerek şenlik devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yüksel Büyükkarcı Hıdırellez Karaman Ayrancı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title