Haberler

Aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes, kalan tek kişiye 95 bin liralık icra takibi başlattı

Güncelleme:

Gazeteci Nedim Şener, 22 Eylül 2017'de İzmir'de aracıyla önündeki otomobile çarparak Özçelik ailesinden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes'in aileden geriye kalan Ahmet Mert Özçelik'e 95 bin TL'lik icra takibi başlattığını sosyal medya hesabından yazdı.

"SONUNDA 'T' YOK PARA VAR"

İcra emrini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşan Nedim Şener, "İnanılmaz ama gerçek. Emrah serbes, 3 kişiyi öldürdüğü aileden geriye tek kalan Ahmet Mert Özçelik'e 95 bin TL'lik icra davası başlattı. Dikkat sonunda 't' yok, para var" ifadelerini kullandı.

Aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes, kalan tek aile üyesine icra davası açtı

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALMIŞTI

22 Eylül 2017'de İzmir'de aracıyla önündeki otomobile çarparak Özçelik ailesinden 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mevcut infaz yasasına göre cezanın 2/3'nü cezaevinde geçirip 1 yıl da denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi gereken Emrah Serbes'in 7 yıl 10 ay 23 gün cezaevinde kalması gerekiyor.

Emrah Serbes 3 yıl 8 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilecek. Yani Serbes, 4 yıl 2 ay 28 gün erken tahliye oldu.

Aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes, kalan tek aile üyesine icra davası açtı

Aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes, kalan tek aile üyesine icra davası açtı

NE OLMUŞTU?

Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı 3 kişinin ölümüne neden olan, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezasının Bölge Adliye Mahkemesi'nde onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı da cezanın onanmasını isteyerek, dosyayı Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'ne gönderdi.

Kaza, 22 Eylül 2017 tarihinde saat 04.30 sıralarında, İzmir - Aydın yolunun Torbalı kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik yönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Kazada, sürücü Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kazanın ardından otomobili kendisinin kullandığını öne süren ve gözaltına alınan Kenan Doğru, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu aşamada babasını, annesini ve kız kardeşini kazada yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, savcılığa dilekçe verip, sürücünün değişme ihtimali olduğunu, bu nedenle soruşturmanın aynı araçta bulunan Emrah Serbes yönünde genişletilmesi ve delillerin toplanması talebinde bulundu.

Savcılık tarafından talep kabul edilerek, soruşturma genişletildi ve yeni delillerin toplanmasına karar verildi. Delillerin toplandığı süreçte, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra, sosyal medya hesabından itiraf mektubu paylaşarak, sürücünün kendisi olduğunu açıkladı. Torbalı Adliyesi'ne gelen Serbes, suçunu itiraf ederek, teslim oldu. Emrah Serbes, ifadesinin alınmasının ardından tutuklanırken, Kenan Doğru ise tahliye edildi.

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI BAM'DA ONANDI

Emrah Serbes hakkında, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, yargılamanın ardından önce 10 yıl hapis cezası verdi ve 'bilinçli taksirle öldürme' hükümlerini uygulayıp, cezayı 13 yıl 4 aya çıkardı. Heyet, ayrıca Serbes'in sürücü belgesine de 2 yıl 6 ay süreyle el koyulmasına karar verip, cezada indirim uygulamadı. Kazada ilk önce sürücü olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Kenan Doğru da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kazada babasını, annesini ve kız kardeşini yitiren Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, cezayı az buldukları için, Emrah Serbes'in avukatı ise daha az ceza verilmesi için mahkeme kararına karşı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulundu. Davaya bakan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14'üncü Ceza Dairesi'nce de geçen yılın Kasım ayındaki son duruşmada, Emrah Serbes'e verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası onandı.

YARGITAY SAVCISI İTİRAZLARI YERİNDE BULMADI

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nden çıkan onama kararından sonra Emrah Serbes'in avukatı, bu kez de Yargıtay'a itirazda bulundu. Dosya üzerinde ayrıntılı inceleme yapan Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'nca Emrah Serbes'in avukatının itirazını yerinde bulunmayıp, cezanın aynı şekilde onanması istenerek, dosya, Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi'ne gönderildi. Ceza Dairesi'nin dosyayı inceleyeceği ve Emrah Serbes ile ilgili son kararı vereceği belirtildi.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezun olan Emrah Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler yaptı. İlk öykü kitabı olan "Erken Kaybedenler", 2009'un Haziran ayında satışa sunuldu. Bir dönem TV'de yayınlanan polisiye dizisi Behzat Ç.'nin bazı bölümlerinde yazarlık yapan Emrah Serbes, aynı zamanda "Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm" adlı sinema filminin de senaristliğini üstlendi.

Adının daha fazla duyulmasına vesile olan Behzat Ç senaristliği, onun farklı çevrelerce tanınmasını sağladı ve popüler bir yazar oldu. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştır. Kısa hikayeler yazan Emrah Serbes, aylık olarak çıkarılan KAFA dergisinde düzenli olarak yazmaktaydı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Emrah Serbes Ahmet Mert İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500

Yorumlar (58)

CEHALETE KARŞI:

Mirasçılar adına EMRAH SERBES e dava başka bir maddi tazminat davası açılmış. Dava red edilmiş karşı vekalet çıkmış. Karşı vekalet alacağı EMRAH SERBES in avukatının alacağıdır. Emrah SERBES'' in bu alacak kalemleri hakkında tasarruf yetkisi yoktur. Avukatının vicdani bir durumudur. Mahkemede görülen dava içeriğini bilmeden yorum yapıyoruz. Bir hata var ise 1 Vefat edenlerin vekili kayıp edeceği davayı açmasaymış.

18
26
yanıtYanıtla
Burak:

Eger is avukat vicdanina kaldiysa ...avukatlarda insanlik vicdan vs aramayin.

yanıt5
yanıt2
mantıksız:

yani diyorsun ki 3 kişiyi ölümüne sebep olan alkol yada uyuşturucu kullanma olasılığı yüksek durumda 6 yada 8 gn sonra suçu üstlenen kişi 7 yıl yattıktan sonra hiçbirşey olmamış gibi devam edecek tabi bu olmadan önce dava açan kaybettiği için tüm bedeli ödeyecek , konuyu açmadan empati kurarsanız ortada sitem yada itiraz edecek hiç bir şey yok hayırlı işler. . . .

yanıt4
yanıt0
yorumcu:

Ulan avukatın alacağı RED cevabı gelirse sadece AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİdir onun ücretide bellidir. senin dediğin gibi bir ücret çıkmaz . . .

yanıt4
yanıt0
adalet:

böyle giderse artık insanlar kendi adaletini kendi uygular

24
5
yanıtYanıtla
Laik şifacı:

Adalat dağıttığını sanan yargı mensuplarının adalete muhtaç kalmaları en büyük dileğim. Bir ihtimal çözüm üretmerine sebep olabilir.

24
3
yanıtYanıtla
MERT:

Allah belanı versin emrah. . .

18
3
yanıtYanıtla
adil:

oda ölse idi tazminattan kurtulacaktı, neden yaşıyorsun davasıdır.

19
2
yanıtYanıtla
Resul:

Adalet bir gün herkese lazım olacak. Alkollü araç kullanmak, cinayete teşebbüs olarak görülmeli, emsal teşkil etmesi için ciddi cezalar verilmelidir. üç kişinin ölümüne sebebiyet veren bir insanın üç yıl içinde serbest bırakılması akıl alır gibi değil.

18
3
yanıtYanıtla
ömer turan:

ar damarı çatlamış. yüzü kızarmayan birisi ne yazabilir. 5 senede bu arsızlığına ceza verilip ibreti alem yapılmalı.

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title