Haberler

Aykut Kocaman: 3 Temmuz Süreci Her Şeyi Alt Üst Etti

Güncelleme:

Fenerbahçe ile 2 yıllığına anlaşan teknik direktör Aykut Kocaman, FB TV'ye yaptığı açıklamada, "3 Temmuz süreci her şeyi alt üst etti, Türk futbolunu da etkiledi." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman ile 2 yıllığına anlaştığını resmen açıkladı. Resmi açıklama sonrasında FB TV'ye açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman şunları söyledi:

"YARIM KALANLARI TAMAMLAYACAĞIM"

"Çok mutluyum aynı zamanda çok da heyecanlıyım. Yarım kaldığına inandığım işler vardı. Bunları tamamlamak adına gururlu ve heyecanlıyım. 3 sezona o kadar çok şey sığdı ki birkaç cümlenin içine sığdırabilmek çok zor. Teknik direktörken sezonun ilk yarısı çok sıkıntılıydı. Ancak ikinci yarıdan sonra her şey tersine döndü. Sezonun sonunda çok çok umut verici bir duruma gelmiştik.

"3 TEMMUZ HER ŞEYİ ALT ÜST ETTİ"

3 Temmuz her şeyi alt üst eden belki de sadece Fenerbahçe'nin geleceğini bir taraftan çalan bir durum değil Türk futbolunu da etkileyen bir durum oldu. Hala onun etkileri devam ediyor. Bu benim teknik direktörlüğüm zamanında oldu. Son sezonun ilk yarısında o puanları kaybetmeseydik şampiyonluğu yitirdik, çok iyi bir sezon olabilirdi. Bir kez dahi farklı düşünce farklı bir davranış görmedim. Genel olarak insanların tavırlarında o döneme ait bizim davranış şekillerimizden dolayı bir teşekkür vardı.

"UMARIM İYİ ŞEYLER OLUR"

Aynı zamanda da dönüş için bir mesaj vardı. Ben her zaman "iyi olacaksa olsun" diyordum. İlk dönemde sıkıntılar olmasına rağmen oldu. Şu anda da ilgi gösteren herkese "iyi olcaksa olsun" dedim. Oldu, diliyorum iyi şeyler olur. Biz bütün çabamızı ortaya koyacağız.
Son dönemlere bakıldığında Fenerbahçe bu tarihlerde sezona başladı. Büyük bir handikap olmayacağını düşünüyorum. Tabii bir süreçten bahsediyoruz. Elde ettiğimiz verilerde bir tahmin yapabiliriz. Çok büyük bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Oyuncu grubu burada çok önemli.

"GEÇEN SEZON ÖZGÜVEN SORUNU VARDI"

Bence görünen ana problemlerden biri kopuk bir takımdı.(Geçen sezon) Özgüven sorunu vardı. Önce kendimize güveneceğiz, sonra oyunculara güvendiğimizi göstereceğiz.
Dirençli oyuncu sayısını arttırmak gerekiyor. Bu çabaya sahip dirençli oyunculara ihtiyaç var. Dirar da bu yönde çok kuvvetli. Diliyorum transferi sonlanır. Takımın çehresini değiştirmek açısından bize çok şey katacak.

"SÖZ VERİYORUM"

Fenerbahçe'nin geçen sezondan daha kötü zamanları da oldu. Taraftar konusunda o zaman da çekilde oldu ama bu zamandaki gibi olmamıştı. Taraftar-takım problemi şuradan oldu; taraftarın duyarlı olduğu noktalarda duyarlılığı hisseden oyuncu grubu olmadı.
Fenerbahçelilerin gönlü rahat olsun. A'dan Z'ye bu takımı olması gereken yere getireceğiz. Bunun sözünü veriyorum."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Aykut Kocaman Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title