Haberler

Aydın Türk Ocağı Gençlik Kolu'nun 23 Nisan Programı

Güncelleme:

Aydın Türk Ocağı Gençlik Kolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında "Ermeni Techiri ve İttihat Terakki Partisi" konulu gençlik semineri düzenledi.

Programa Türk Ocaklı gençlerin yanı sıra Gözpınar köyü gençleri katıldı. Açılışta konuşan Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran "Niçin 23 Nisan gibi bir günde ermeni meselesini konuşuyoruz? Sadece 24 Nisan 1915 te gerçekleşen Ermeni tehcirinin yıldönümü nedeniyle bu program gerçekleştirmiyoruz. Balkan Savaşlarını, Çanakkale'yi, Ermeni tehcirini, Kazım Karabekir'in Doğu Harekatını bilmeden Milli Mücadeleyi ve Cumhuriyetin kuruluşunu anlayamayız. Ermeni tehciri ve Kazım Karabekir'in Doğu Harekatı sayesinde Anadolu Türk olarak kalmıştır" şeklinde konuştu.

Aydın Türk Ocağı Gençlik Kolu mensupları Emre Keskin "İttihat Terakki Partisi", Alperen Ünsal da "Ermeni Tehcirinin Nedenleri" ve Arda Duman ise "Ermeni Tehcirinin Sonuçları" konularındaki sunumlarını sundu.

Programın sonunda gençlere teşekkür eden Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, "Dünyada değişik milletlerin gerçekleştirdiği insanlık dışı uygulamalarda, katliamlarda yaşananlar ortada iken, ermeni tehciri esnasında gebeler kontrol altına alınmış, bebeklere süt temin edilmiş, göç esnasında güvenlik zafiyeti gösteren yerel yöneticiler yargılanmış ve bazıları haksız olarak kasten idam edilmiştir. Dönemin İttihat Terakki yöneticileri aldıkları Türkçü kararlar nedeni ile Ermenilerce şehit edilmişlerdir" diye konuştu.

Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında Aydın Türk Ocağı gençleri ile Gözpınar köyü gençleri arasında futbol maçı gerçekleştirildi. Çekişmeli geçen dostluk ve kardeşlik maçında Aydın Türk Ocağı gençleri sahadan 11-9 galip ayrıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Türk Gözpınar 23 Nisan Eyüp Yerel Haberler

title