Haberler

Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nde Duygusal Tören

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen “Geleneksel Basın Ödülleri” yarışmasında ödüller gecikmeli olarak sahiplerini buldu.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen "Geleneksel Basın Ödülleri" yarışmasında ödüller gecikmeli olarak sahiplerini buldu. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Nazilli Havadis Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Şevket Altınayar anısına düzenlenen ödül töreninde duygusal anlar yaşandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Salonu'nda düzenlenen ödül törenine ödül alan gazetecilerin yanı sıra Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Fatih Atay, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahri Erdel, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı Aydın BİK Müdiresi Özgür Topaloğlu ve davetliler katıldı.

Törende slayt gösterisi ile Aydın'da görev yapan gazetecilerin günlük yaşamından kesitlerin yer aldığı fotoğraflardan oluşan slayt gösterimi yapılırken, merhum Şevket Altınayar'ın fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ise herkesi ağlattı.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz törende yaptığı konuşmada kendisi de duygusal anlar yaşarken aylar öncesi yapılması planlanan törenin çeşitli nedenlerden dolayı ancak bu gün yapılabildiğini söyledi. Aydın'da basının ve basın çalışanlarının yaşadığı zorluklardan söz ederken Cemiyetin yıllardır faaliyet gösterdiği binanın bile elinden alınmasına değinen Deniz, yerel yönetimlerden destek istedi. Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör ile milletvekillerinin de basın ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiği ödül töreninde Milletvekili Fatih Atay, üstü kapalı AK Parti iktidarını eleştirirken, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay da CHP'li yerel yönetimleri eleştirip günün anlam ve önemine aykırı olacağı için daha fazla konuşmayacağını söyledi. Ödül töreninde günün anlam ve önemine yakışır bir konuşma yapan Metin Lütfi Baydar ise Şevket Altınayar'ı son günlerinde hasta yatağında yaptığı ziyaret ile ilgili anılarını aktararak gazeteciliğin son nefese kadar devam eden bir uğraş olduğunu ve Altınayar'ın hayatının son anlarını yaşarken bile gazetecilik heyecanını kaybetmediğini belirtti.

Meslekte 30 yılını dolduran gazetecilerin de ödüllendirildiği programa rahatsızlığı dolayısıyla katılamayıp mesaj gönderen Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki dönem Başkanı Mustafa Cezik ise milyonlarca lira harcanarak tefrişatı yapılan Aydın Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının şu anda kaybedilmiş olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Tören ödüllerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Lütfi Baydar Mehmet Fatih Atay Faruk Güngör Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title