Haberler

Aydın'da 3 Bin Kişi Terörü Lanetledi

Chp Aydın İl Başkanlığı'nın öncülüğünde kentte düzenlenen yürüyüşe katılan yaklaşık 3 bin kişi, terörü lanetledi.

Son günlerde artan terör olayları üzerine CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi. Sevgi Yolu'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Adnan Menderes Bulvarı'ndan 'Tayyip, Bilal'i askere gönder', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Aydın uyuma şehidine sahip çık' sloganları eşliğinde, Atatürk Kent Meydanı'na kadar yürüdü. CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, Aydın milletvekilleri Metin Lütfü Baydar ve Fatih Atay, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Milletvekili aday adayı Fulya Üstündağ, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci de yürüyüşe katıldı. Yürüyen grup meydanda şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okundu.

CUMHURBAŞKANINA İSİM VERMEDEN ELEŞTİRİ

CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, barışı kutlamak için toplanmayı arzu ettiğini ancak terörle müzakere edenler, Oslo'da her şeyi teslim edenler, Abdullah Öcalan'dan halk kahramanı yaratmaya çalışanlar ve Başkanlık unvanına sahip olabilmek için 'Ver 400 vekili bitsin yaşananlar' diyenlerin bugünkü kaosun sorumluları olduklarını söyledi. Saatçı, şöyle konuştu: "Yüreğimiz yanıyor, ocaklara ateşler düştükçe. Bizler yeter dedikçe, eli kanlı, ağzı salyalı kişiler, daha fazla kan diyor. Eli kanlı terör örgütü ile Kaçak Saray'daki sözde kral, 7 Haziran'dan sonra kana doymak bilmediler. Yine olan mazlum, emekçi halk çocuklarına oluyor. Bizler yeter artık diyoruz. Daha fazla evlatlarımızın ölüm haberlerini almak istemiyoruz. Terörü yapanı, destekleyeni, terör üzerinden siyaset yapan kan tüccarlarını lanetliyoruz. Bir kişinin unvanı değişecek diye, daha fazla şehit haberi almak istemiyoruz. Şehitlerimizin kanının, mezar taşlarının üzerine basarak yükselmeye çalıştığın o unvanını da sarayınla birlikte başına yıkıp, seni başkan yaptırmayacağız."

BAYDAR: İSYANIMIZ BÜYÜK

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar da 7 Haziran'dan bu yana 100'e yakın şehit verildiğini anlatırken "400 milletvekili isteyenler bundan utanmalıdır. 1 Kasım da bu millet hesap soracaktır. İsyanımız büyüktür ama sağduyuyu sağlamaya çalışıyoruz. Milletin sabrı taşmıştır ancak bu aziz millet vakurluğunu korumaktadır" dedi.

CHP milletvekili aday adayı Fulya Üstündağ da ülkenin getirildiği duruma ve buna sebep olanlara tepki gösterdi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Fulya Üstündağ Menderes Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title