Haberler

Ayasofya'da bulunan kağıtlarındaki yazıların İbranice olduğu iddiası yalanlandı

Güncelleme:

Ayasofya Camii'nde mermer bir taşın altından çıkan kağıtların sırrı çözüldü. Yapılan incelemelerde kağıtların tükenmez kalemle yazıldığı ve tarihi eser olmadığı tespit edildi. Kağıtların üzerindeki yazının da İbranice olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul'un başyapıtları arasında yer alan ve Danıştay kararıyla geçen yıl 24 Temmuz'da yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde bir mermer bloktaki taşın yerinden çıktığını fark eden cemaat, yetkililere haber verdi. Taşı yerine oturtmak için harekete geçen cemaat, taşın altında poşet içerisinde gizlenmiş kâğıtlarla farklı motiflerdeki çizimler buldu.

Ayasofya'da bulunan İbranice yazılı kağıtların, tarihi eser olmadığı tespit edildi

5 PARÇA YAZILI KAĞIT ÇIKTI

5 parça halinde rulo haline getirilmiş kağıtlar ve ilginç resimlerin yer aldığı parşömenler polis tarafından muhafaza altına alındı. Soruşturma başlatan savcılık, çıkan parçaların tarihi eser olup olmadığını belirlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden inceleme istedi.

Ayasofya'da bulunan İbranice yazılı kağıtların, tarihi eser olmadığı tespit edildi

TARİHİ ESER OLMADIKLARI TESPİT EDİLDİ

İncelemede bulunan kağıtların tükenmez kalemle yazıldığı ve tarihi eser olmadığı belirlendi. Taşların nasıl kırıldığı ve bu kağıtları kimin oraya yerleştirdiği konusunda ise savcılığın başlattığı soruşturma sürüyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Haberler

500

Yorumlar (6)

Ülkü Bozkurt:

tarihi eser olup olmadığını anlamaları için uzamanlara kadar göztermeleri de ne komik :)

6
5
yanıtYanıtla
özgür :

O kinci haçlılar ve onların kuklalari bu maneviyati çok büyük olan ayosafyayı müzeye çevirip o günden bu güne içerde tamirat bahanesiyle sultan fatihin mirasıni bizlere unutturmak için ellerinden geleni yaptılar ustelik tamir masraflarini biz karşılayalim diye şuursuzva paralar teklif ettiler sırf ibadete açilmasindiye

1
3
yanıtYanıtla
özgür :

Önemli olan o kağıtlar değil daha öncede söylediğimgibi o kadar güvenlik li biryer oraya birçizik dahi atamaz normalde o oyukta daha öncdleri yapılmış esas olan oradan ne alındığı

2
1
yanıtYanıtla
ertunga alp:

Devlet dairelerinde işler böyle ilerliyor,doğrusuda bu zaten her işi az cok demeden ehil ellerde incelenmesi bir elzemdir. Ne yapacak, gidip Manav a mı sorucaklardı.?

1
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

helal olsun cok uzman uzmanlarmis kagit ve yaziyi buralarda gören ilkokul mezunlari bile bunlarin tarihi eser olamayacagi yorumunu yapmisti tarihi olmadigina göre ilk önce oraya kimin ne maksatla koydugunun arastirilip aciklanmasi gerekmezmiydi?

1
1
yanıtYanıtla
juzen sari:

dolar bu yüzden cıktı büyü bozuldu diyecegim ama inanmayın büyü ile falla bir ilgisi yok :)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title