Haberler

    Ay-yıldızı Temsil Etmek İçin Yeniden Tatamiye Çıkacaklar

    Türkiye Tekvando Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve sporcu Süleyman Baykal: "Federasyonumuzun ilk defa düzenleyeceği Türkiye Masterler Şampiyonası'na 2 aydır çok hızlı şekilde hazırlanıyoruz. Milli takım seçmelerinde başarılı olduğumuz takdirde Kore'de yapılacak 'World Master Games'e katılmayı hedefliyoruz" - Sporculardan Zafer Kavcı: "Yarışmaya geleceklerin içinde belki olimpiyat ve dünya şampiyonu yarışmacılar da var ama bizim ana gayemiz heyecanı ve adrenalini tekrar yaşamak o yarışmacı ruhunu kaybetmemek"

    Erzurum'da tekvando antrenörlüğü yapan 5 arkadaş, veteranlar tekvando milli takımına girmeyi başarıp "World Master Games"de Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

    Kariyerleri boyunca birçok sporcu yetiştirerek milli takıma kazandıran tekvando antrenörleri, bu sefer de eski günlerde olduğu gibi tatamiye çıkmaya hazırlanıyor.

    Uzun yıllar birlikte spor yaparak çeşitli başarılar kazanan tekvandocular, 2 aydır yaptıkları antrenmanlarla Türkiye Master Şampiyonası'na katılarak derece elde etmek istiyor.

    Haftanın belirli günlerinde 2 saat çalışan tekvandocular, bu şampiyonada istedikleri dereceyi almaları halinde Türkiye Veteranlar Tekvando Milli Takımı'na girmeye hak kazanacak.

    Türkiye Tekvando Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve sporcu Süleyman Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 yıldır tekvando sporcusu olduğunu söyledi.

    Uzun zamandır antrenör olarak sporcu yetiştirdiğini belirten Baykal, "Arkadaşlarımızla Türkiye Masterler Şampiyonası'na katılmaya karar verdik." dedi.

    Baykal, antrenmanlarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, "Federasyonumuzun ilk defa düzenleyeceği Türkiye Masterler Şampiyonası'na 2 aydır çok hızlı şekilde hazırlanıyoruz. Milli takım seçmelerinde başarılı olduğumuz takdirde Kore'de yapılacak 'World Master Games'e katılmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

    KAVCI: "GAYEMİZ HEYECANI VE ADRENALİNİ TEKRAR YAŞAMAK"

    Sporculardan Zafer Kavcı da 31 yıldır tekvando yaptığını belirterek, "Bu zorlu turnuvaya 50-60 ülke katılacak ve 30-40, 40-50, 50-60 yaş kategorilerinde yapılacak. Hepimizin kendine göre sıkleti var ve o sıkletlerle inşallah ülkemizi temsil edeceğiz. Yarışmaya geleceklerin içinde belki olimpiyat ve dünya şampiyonu yarışmacılar da var ama bizim ana gayemiz heyecanı ve adrenalini tekrar yaşamak o yarışmacı ruhunu kaybetmemek." ifadelerini kullandı.

    Müsabakalarda tekrar milli formayı giymenin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Kavcı, ay-yıldızlı formayı taşımanın gurur verici olduğunu aktardı.

    Kavcı, aynı zamanda sporcu yetiştirdiğini ve kalan zamanlarda kendi antrenmanını yaptığını dile getirerek, bu durumun fiziki olarak kendilerini zorlasa da 4 gün antrenman yapmak zorunda olduklarını anlattı.

    YAMANOĞLU: "BENDEN TECRÜBELİ HOCALARIMLA KAMP YAPMAK GURUR VERİCİ"

    Şampiyonaya hazırlanan en genç sporcu olan 39 yaşındaki Murat Yamanoğlu, 15 sene önce aktif sporculuk hayatına veda edip antrenörlüğe başladığını vurgulayarak, "Ustalar takımında en genç sporcu benim. Benden daha tecrübeli hocalarımla tekrar kampa girmek ve onlarla kamp yapmak gururu verici." dedi.

    Yamanoğlu, yarışmaya katılmaları halinde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini aktararak, şunları kaydetti:

    "Ben 35-40 kategorisinde yarışacağım. Yaşlar ilerlediği için müsabakalarda ister istemez kondisyon eksikliğinden yorulabiliyorsun. Bu etkiyi

    kırmak için yoğun antrenman programı yaptık, çalışıyoruz ve takım olarak ikinci

    baharımızı yaşıyoruz."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title