Haberler

Ay'ın Etrafında İlginç Çember!

Güncelleme:

İzmir'den Ay'ın etrafını çevreleyen çember izleyenleri büyüledi.

İzmir'de havanın kararmasının ardından Ay'ın etrafını saran çemberin görüntüsü, vatandaşların ilgisini çekti.

Saturn gezegeni gibi Ay'ın etrafı bir çember ile sarıldı. Muhteşem bir görüntüye bürünen Ay'a, İzmirliler bakmaktan kendilerini alamadı. Geçen 1 saatlik sürenin ardından Ay'ın çevresindeki çember de yok oldu.

'Taç' takan ay görüntüsünün atmosferik bir olay olduğunu belirten İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ay'dan gelen ışık kümesinin atmosferde kırılması sonucu çemberin oluştuğunu ve her mevsimde gerçekleşebileceğini belirtti.

ÇEMBER NASIL VE NEDEN OLUŞUR?

Güneş veya ayın etrafında görülen dairesel ışıklar hale olarak adlandırılır. Bu görüntü, güneş ya da ay ışıklarının buz kristalleri içinden geçerken kırılması nedeniyle oluşur. Bundan dolayı halenin görülmesi sirüs türünden bulutların varlığına işaret eder.

Yay, büyük hegzagonal buz kristallerinin uzun eksenlerinin yeryüzüne paralel olacak şekilde düşmeleri halinde meydana gelir. Parlak ışık yayı, güneş ışınlarının buz kristalleri tarafından kırılması sonucu meydana gelir.

En yaygın görülen hale, 22o yarıçaplı haledir, buna küçük hale denir. Bu haleler, kolon tipindeki çok küçük buz kristallerinin (çapı 20 μm'den küçük) varlığında meydana gelirler. 46o yarıçaplı hale (büyük hale) durumunda da kolon tipindeki buz kristalleri sözkonusudur. Ancak bu durumda buz kristallerinin çapı 15-25 μm arasında değişir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Taç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (4)

Turkan:

ayın etrafında oluşan halka çox gozeldı dıqqetımı çekdı bunun neden ırelı geldıyını bılmedıyım uçun araşdırdım ve sualıma cavab tapdım.Bu halkaya her mevsımde rast gelmısem ve cox gozel gorunur.

0
0
yanıtYanıtla
Seyhan ArasmobilWeb@haberler.com:

Şu an Mersinde olan şey buymuş.

0
0
yanıtYanıtla
Şenay Tekin tümekundefined:

Halkada bir tek yıldız var diyeri ışık peygamberimizin doğum haftası bu da onun yıldızı doğum günün kutlu olsun efendim...

0
0
yanıtYanıtla
Şenay Tekin tümeksenaytelin63@hotmail.com:

Peygamberimizin doğum haftasının başlangıcı halkanın içinde bir tek yıldız var bu da o allahumme salli ala seyidina Muhammet doğum günün kutlu olsun efendim..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title