Haberler

Avusturyalı Greiner,TGM Ambalaj Sanayi Şirketi'ni Satın Alıyor

Güncelleme:

Avrupa'nın en büyük kimya ve ağır sanayi şirketlerinden Greiner, Özata Grup iştiraklerinden TGM Ambalaj Sanayi Şirketi'nin tamamını bünyesine katıyor.

Avusturyalı şirket, 2 yıl önce Özata Grup'un bünyesindeki Teknik Plastik ve Teknik IML'nin yüzde 51'ini alan Greiner, bu kez yine aynı grubun iştiraklerinden TGM! Ambalaj Sanayi adlı şirketin tamamını bünyesine katıyor. Anlaşma sağlanırsa Avusturyalı şirketin bu Türkiye'deki 3'üncü satın alma operasyonu olacak.

TUZLA'DA ÜRETİM YAPIYOR

Greiner'ın satın almak istediği TGM1 Ambalaj, Tuzla'da üretim gerçekleştiriyor. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, 15.1 milyon TL sermayeli TGM1'in kaptan köşkünde ise Özilhan ve Özata aileleri var. Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan'ın yeğeni Mustafa Aydın Özilhan ve Hayri Özilhan'ın yanı sıra hissedarlık Özata Ailesi'nden Ünal ve Uğur Özata tarafından paylaşılmış.

1868'DE KURULDU, 10 BİN ÇALIŞANI VAR

Satın alan Avusturyalı Greiner ise 1868 yılında Almanya'da kuruldu. Ardından Avusturya'nın Kremsmünster kentine merkezini taşıyan şirketin 30'un üzerinde ülkede tesisi var. Yaklaşık 2 milyar dolar ciro yapan firmanın çalışan sayısı ise 10 bin civarında.

Bilindiği üzere Avrupa'nın en büyük kimya şirketlerinden Greiner, 2015'te İstanbul merkezli Özata Grubu'na ait Teknik Plastik ve Teknik IML adlı firmalarının yüzde 51'lik hissesini almış, bu operasyonla ilgili Greiner Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Axel Kühner, "Bu satın alma Ortadoğu ve Asya pazarlarına attığımız ilk adımı temsil ediyor" açıklamasında bulunmuştu.

BİRÇOK DEV ŞİRKETE PLASTİK AMBALAJ ÜRETİYOR

Greiner Holding'in hisse aldığı 270 çalışanlı Teknik Plastik ve Teknik IML adlı şirketler, Danone, Nestle, Ülker başta olmak üzere birçok dev şirket ve markaya hijyenik plastik ambalaj ve otomat bardağı üreten firma, damacana üretiminde de Avusturyalı Watertek firmasıyla işbirliği yapıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Tuncay Özilhan Kerim Ülker Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title