Haberler

Avusturya'da Hükümet Krizinde Gözler Güven Oylamasında

Avusturya Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka, hükümetin dağılmasının ardından Şansölye Sebastian Kurz'a yönelik güvenoyu yoklaması teklifinin mecliste tartışacağını açıkladı.

Avusturya Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka, hükümetin dağılmasının ardından Şansölye Sebastian Kurz'a yönelik güvenoyu yoklaması teklifinin mecliste tartışacağını açıkladı.

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinin (FPÖ) eski Genel Başkanı Heinz Christian Strache'nin son günlerde çıkan video skandalından sonra Avusturya koalisyonu resmen sona ererken yeni gelişmelerin de ardı arkası kesilmiyor. Muhalefetten Jets grubu, 27 Mayıs pazartesi günü Şansölye Sebastian Kurz için Meclise güvenoyu teklifi sunacak. Avusturya Meclis Başkanı Wolfgang Sobotka, hükümetin dağılmasının ardından Şansölye Sebastian Kurz'a yönelik güvenoyu yoklaması teklifinin mecliste tartışacağını açıkladı.

Şansölye Kurz güvenoyu alamazsa koalisyon hükümeti düşecek. Mecliste güvenoyu yoklamasında FPÖ partisinin Kurz'a karşı "Hayır" oyu kollanacağı iddia edildi.

Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl görevden alındı

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, FPÖ'lü İçişleri Bakanı Herbert Kickl'i yapmış olduğu basın açıklamasında görevden alındığını ancak FPÖ'lü Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in ise görevinde olduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanı Bellen, "Bazı günlerde olaylar tam anlamıyla anlaşılmıyor gibi görünür, bu durumda kaygılanacak bir şey yok, bugün atılan bütün adımlar anayasanın öngördüğü şekilde atılıyor. Avusturya'nın huzuru ve çıkarlarını koruyacak şekilde bütün detaylara hassas bir şekilde bakıyorum. Bu benim asli görevim" ifadelerini kullandı.

Strache'ye ait görüntülerin siyaset kurumuna olan güveni sarstığını, erken seçime gidilerek zedelenen güvenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Bellen, "Avusturya'da siyasete olan güven yeniden tesis edilmelidir" açıklamasında bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta sonunda Şansölye Kurz koalisyonu sonlandıran açıklamasında ise, koalisyonun sona erdiğini ve erken seçime gidileceğini açıklayarak, "FPÖ hem Avusturya'nın imajını zedeledi hem de görevi olumsuz yönde kullanacağı izlenimi oluşturdu" demişti.

Peter Piltz YETS (Şimdi) Fraksiyonu 4 milletvekili ile ön görülen güvenoyu oylaması sunacağı ön görülüyor. Sosyal Demokrat Partisi SPÖ'de Başbakan Kurz'un da kaset skandalı nedeniyle sıkıntılı olduğunu söylüyor. SPÖ, FPÖ'lü bakanların istifa etmelerin istiyordu. NEOS partisi de aynı düşünceye sahipti. - VİYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Alexander Van der Bellen Sebastian Kurz Avusturya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title