Haberler

Avukatlar Günü

Kütahya'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya'da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya Barosuna kayıtlı avukatlar, Kütahya Adliyesi önünde düzenlenen törende bir araya geldi.

Törende, Baro Başkanı Ahmet Atam tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atam, burada yaptığı konuşmada, meslektaşlarının gününü kutladığını belirtti.

Avukatlık mesleğinin, insanın özgür olma ve eşit yaşama arzusu, eşitsizliğe, haksızlığa, adaletsizliğe, statükoya başkaldırışı ve isyanı karşısında doğduğunu dile getiren Atam, şunları kaydetti:

"Biz avukatlar, vatandaşın hak arama mücadelesinde yanlarında bulunan ve bu yönüyle bazen de savunmasını yaptığımız kişi veya kamusal yararlar uğruna verdiğimiz mücadele nedeniyle fazlaca tehlikeye maruz kalan, kökleri tarihe dayanan kadim bir meslek grubuyuz. Bizler kişi hak ve hürriyetlerinin savunucusuyuz, öyle de olmalıyız. Ülkemizin içinde bulunduğu durum, geçirdiğimiz süreç birlik ve beraberliği gerektiriyor diye her zaman söylüyoruz. İddia, savunma ve karar makamları olarak birlikte yapacağımız birçok iş var."

Avukat Evi'nde devam eden programda Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici ve İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik tarafından, yıl içerisinde düzenlenen seminer ve eğitim çalışmalarında görev alan avukatlara plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Avukatlar Günü Ahmet Atam Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title