Haberler

Avrupa İlaç Ajansı koronavirüs aşısıyla ilgili en net tarihi verdi: Pfizer'e 29 Aralık'ta onay verilebilir

Güncelleme:

Koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalar art arda gelirken, yüzde 95'ten fazla koruma sağlayan Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşıyla ilgili kritik bir duyuru yapıldı. Avrupa İlaç Ajansı, "Eğer veriler yeterli görülürse Pfizer'ın aşısına 29 Aralık'ta onay verilebilir" açıklamasında bulundu.

Dünya çapında 63 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüsle mücadele kapsamında birçok ülkeden aşı haberleri gelmeye devam ediyor. Yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı belirtilen Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının ardından Moderna'nın da pozitif sonuçlar elde ettiğini açıklamasıyla bu iki şirket tescil için kıyasıya bir yarışa girişti.

Pfizer ve BioNTech, Avrupa Birliği'nin üst kurumu Avrupa İlaç Ajansı'na başvurduğunu açıkladıktan sonra Moderna da aynı süreci başlattığını açıkladı.

MODERNA'NIN AŞISI İÇİN DE KRİTİK TARİH 12 OCAK

Fakat Avrupa İlaç Ajansı (EMA) bugün yaptıkları açıklamada verilerin ve belgelerin inceleneceğini duyurarak en erken onay tarihini duyurdu. Avrupa İlaç Ajansı, "Eğer veriler yeterli görülürse ve incelemeler tamamlanırsa Pfizer'ın aşısına 29 Aralık'ta onay verebiliriz" açıklamasını yaptı.

Öte yandan EMA, Moderna'nın başvuru süreciyle ilgili olarak da, "Eğer veriler yeterli olursa ve incelemeler tamamlanırsa Moderna'nın aşısına 12 Ocak'ta onay verebiliriz" duyurusunu yaptı.

"2020 BİTMEDEN AŞI AVRUPA'DA KULLANILABİLECEK"

Pfizer ve BioNTech, dün ABD'deki kurumlara onay için başvurduklarını açıklamıştı. Bugün şirketler tarafından yapılan açıklamada, "Eğer EMA aşının faydalarının riskinden daha fazla olduğuna kanaat getirirse koşullu onay izni alabileceğiz ve böylelikle 2020 bitmeden BNT162B2 isimli aşı Avrupa'da kullanılabilecek" ifadesini kullandı.

%95 ORANINDA KORUMA SAĞLADI

ABD'li ilaç fırması Pfizer ile BioNTech'in aşısının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95 oranında koruma sağlandığını duyurmuştu. Firma ayrıca Covid-19 aşısının son aşamasının nihai sonuçlarının %95 etkili olduğunu gösterdiğini ve gerekli iki aylık güvenlik verilerine sahip olduklarını açıkladı. Öte yandan, açıklamada aşının yan etkilerin çoğunlukla hafif ila orta derecede olduğunu ve hızla ortadan kalktığını söylendi. Aşılananların % 2'sinden fazlasını etkileyen tek ciddi yan etki, ikinci dozdan sonra alıcıların %3,7'sini etkileyen yorgunluk olduğu belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Avrupa Birliği Aralık Pfizer Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Dalgalı:

Rusya’nın ürettiği aşı elinde patladı. Aşı olanlar tekrar koronaya yakalanmış eğer bu aşı da işe yaramazsa insan oğlunu bir kıran bekliyor olabilir. Hafife almamak lazım harcamalara dikkat etmek lazım. Zor günler için kenara köşeye bir şeyler koymakta fayda var.

15
2
yanıtYanıtla
kasımpaşa:

virüsü çıkarırken aşıda elbette vardır. Acaba hangi ülke virüsü çıkardı yada hangi baron virüsü çıkardı. Kim para kazanacak. Kimin hisseleri değer kazanacak. Yazılacak çok senaryo var. Bunları bizler bilemeyiz. Gerisi bende dahil olmak üzere senaryo üstüne senaryo yazarız.

4
10
yanıtYanıtla
dogrusu:

ne 29 aralıği hemen gelsin aşılar yapilsin bir an evvel alışigiz ilk okulda bile 3 tane yapmislardı çabuk olun

6
5
yanıtYanıtla
dürbünlü:

aşıda koronada yalan. . . .

1
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title