Haberler

Avrupa'da Sığınmacı Krizi

Güncelleme:

Almanya Hükümet Sözcüsü Vekili Christiane Wirtz, Dublin Anlaşması'nın tekrar yürürlüğe konulması kararının İçişleri Bakanlığının sorumluluğunda alındığını söyledi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Vekili Christiane Wirtz, Suriyeli sığınmacıların iltica başvurularını Avrupa'da ayak bastıkları ülkede yapmalarını öngören Dublin Anlaşması'nın tekrar yürürlüğe konulması kararının İçişleri Bakanlığının sorumluluğunda alındığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Dublin Anlaşması'nın tekrar yürürlüğe konulması konusunda haberinin olmadığına işaret eden Wirtz, "Bu karar İçişleri Bakanlığının sorumluluğunda alındı" diye konuştu.

Wirtz, Federal Basın Merkezi'nde basın mensuplarının Suriyeli sığınmacıların durumları ve Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) dinleme faaliyetlerine ilişkin soruları cevapladı.

Suriyeli sığınmacılar için Dublin Anlaşması'nın uygulamalarına dönüşün "hoş geldin kültüründen" bir vazgeçme manasına gelmediğini belirten Wirtz, "Bunun siyasi yönde herhangi bir formun değişmesiyle alakası yok" dedi.

Avrupa'daki bazı haklar için "kesinlikle" değişme ihtiyacının hasıl olduğunu belirten Wirtz, mevcut kuralların hala geçerli olduğunu ve yürürlükten kaldırılmadığını hatırlattı.

"Hükümet BND hakkında parlamentoya açıklama yapacak"

Christiane Wirtz, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un BND tarafından dinlendiği iddialarına ilişkin sorulara da cevap verdi.

Almanya hükümetinin BND'nin üst düzey bir Alman diplomatının ve Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un dinlenmesine ilişkin iddialarla ilgili geniş bir açıklama yapmak istediğini dile getiren Wirtz, "Federal Meclis'in istihbarat servislerinin faaliyetlerini kontrol eden komitesi bütün bulgular hakkında bilgilendirilecek" dedi.

Başbakan Merkel'in "dostlar arasında istihbarat faaliyetleri uygun değil" ifadesine de atıfta bulunarak, "BND'nin görev tanımlaması içinde dost ülkelerin dinlemesinin bulunmadığını" belirtti.

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer ise "Dışişleri Bakanlığında hiç kimsenin BND tarafından dinlenme beklentisi olmaz" ifadesini kullandı.

Schaefer, Hansjörg Haber'in çalışmalarına büyük bir güven duyduklarını dile getirerek, Laurent Fabius'un dinlenmesi iddialarının da Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Fabius'un ilişkisini etkilemeyeceğini vurguladı.

Alman RBB televizyonuna ait rbb online internet sitesinde yer alan haberde, BND'nin anayasaya göre Alman vatandaşlarını dinlemesinin yasak olmasına rağmen Haber'i ve ayrıca Fabius'u dinlediği iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Christiane Wirtz Laurent Fabius Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title