Haberler

Avcılar Yeşilkent'te imar sorunu çözüme kavuşuyor

Güncelleme:

Avcılar Yeşilkent'te imar sorunu çözüme kavuşuyor Başkan Turan Hançerli: "Verdiğimiz sözleri tutuyoruz" Avcılar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Yeşilkent Mahallesi'nin imar planıyla ilgili mahalle sakinlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Avcılar Yeşilkent'te imar sorunu çözüme kavuşuyor

Başkan Turan Hançerli : "Verdiğimiz sözleri tutuyoruz"

İSTANBUL - Avcılar Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Yeşilkent Mahallesi'nin imar planıyla ilgili mahalle sakinlerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Hançerli, "Yeşilkent için bir şey yapacaksak, Yeşilkentlilere rağmen değil Yeşilkentlilerle uzlaşarak, anlaşarak birlikte yapacağız" dedi.

İBB tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanan ve 7 yıldır ilerleme kaydedilemeyen Yeşilkent Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, Avcılar Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda yeniden gündeme geldi. Yeşilkent Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen ve İBB Şehir Plancıları, belediye meclis üyeleri, kurum müdürlerinin katıldığı toplantı, Yeşilkent'te yaşayan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Toplantıda konuşma yapan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, "Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun da öncülüğünde Yeşilkent'in imarının bir an önce yapılması için yoğun bir çalışma sürüyor. Çalışmalar vatandaşla birlikte katılımcı bir yöntemle yürütülüyor" dedi.

Sürecin demokratik katılımı ve ortak akılla yürütüleceğinin altını çizen Hançerli, "Bu toplantının yapılması son derece önemli ve tarihi. Türkiye ve İstanbul'da özlediğimiz manzaralar. Yeşilkent için bir şey yapacaksak, Yeşilkentlilere rağmen değil Yeşilkentlilerle uzlaşarak, anlaşarak birlikte yapacağız. Bunun önemli bir ayağı olan bu toplantıyı gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutluluk duyuyorum" dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Yeşilkent Mahallesi için özel olarak birçok proje gerçekleştirildiğini belirten Başkan Hançerli, "15 ay içerisinde Yeşilkent'teki iki sokak pazarını modern, temiz bir kapalı alana taşıdık. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile birlikte Yeşilkent'e bir kreş kazandırdık. Büyük bir parkımızı tamamlamak üzereyiz. Uzun yıllardır beklenen karakol inşaatı da bitmek üzere. Bu hizmetlerin her birinin gelmesi için çok emek verdim. Daha güzel çalışmaları yapmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir tutmaya devam ediyoruz. Tutmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü ekipleri imar planının mevcut durumunu ve üzerinde çalışılan değişiklik planlarıyla ilgili sunum yaptı. Gerçekleşmesi düşünülen değişiklikler ile alakalı mahalle sakinlerini bilgilendirilmesinin ardından görüş ve önerilerini dinlemek üzere söz mahalle sakinlerine verildi.

Öte yandan Yeşilkent halkı ile birlikte yaşam standartlarını yükseltecek bir planlama çalışması gerçekleştirmeyi amaçlayan toplantıların ilerleyen süreçte devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Turan Hançerli Yeşilkent Avcılar Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Sahaddin kara:

Bir CHP'li olarak yazıyorum.avcilar belediye başkanı ve yönetim kadrosu berbat.yesilkent mah sinde.bu kadro CHP ye büyük zarar veriyor.baskani görmek mümkün değil.

0
0
yanıtYanıtla
Arslan akgül:

Bütün iyiliklerin yeşilkentlilerin yanında olması dileklerimle bu güne kadar büyük heyacanla beklenen imar çıkar ve yeşilkent halkı rahat ve huzura kavuşur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title