Haberler

Kardeşi dahil 8 kişiyi öldüren Avcı lakaplı katilin müebbet hapis cezası onandı

Güncelleme:

Kayseri'de, henüz 14 yaşındayken kardeşini iple boğan Hamdi Kayapınar 4 yıl sonra tahliye edildi. Tahliyesinden sonra 6 kişiyi öldüren ve 2 polisi yaralayan Avcı lakaplı Hamdi Kayapınar, 16 yıl hapis yattıktan sonra tekrar tahliye oldu. Yaklaşık olarak 1 yıl sonra 8'inci cinayetini işleyen Kayapınar'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onandı.

Henüz 14 yaşındayken 1994 yılında kendisinden bir yaş küçük olan kardeşini iple boğarak öldüren Hamdi Kayapınar, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 'Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi. Tahliye olan Karapınar, 1998-2001 yılları arasında; Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürdü. Polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı da yaralayan Kayapınar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kayapınar, 'Denetimli Serbestlik Yasası' kapsamında erken tahliye hükmünden yararlanarak, 16 yıl 2 gün cezaevinde kaldıktan sonra Şubat 2017'de tekrar tahliye edildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ ADAMIN TABANCASINI ÇALDI

Karapınar, 2 Ağustos 2018 tarihinde merkez Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi, Komando Caddesi'nde bir iş insanına ait villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli uzman çavuş Sami Yılmaz'ı, pompalı tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra beğendiği tabancasını gasp edip, kaçtı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI VERİLDİ

Olaydan 4 gün sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evine yapılan baskınla yakalanan Kayapınar, tutuklandı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak adam öldürme', 'yağma', 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Kayapınar, geçen yıl 11 Şubat'ta ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

SANIK VE MÜŞTEKİ YAKINLARI KARARA İTİRAZ ETTİ

Sanık ve müşteki yakınları İstinaf Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi, seri katil Kayapınar hakkında verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına yapılan itirazı karara bağladı. Ceza dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itirazın reddine karar verdi. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararında usule ve esas ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Böylece, sanık Hamdi Kayapınar'ın cezası onanmış oldu. Ceza dairesi, oy birliği ile verdiği kararını Yargıtay yolu açık olmak üzere aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sami Yılmaz Kayapınar Ankara 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500

Yorumlar (25)

Tussubassa:

Ülkede adalet hak getire. Adam 8. kişiyi öldürdükten sonra müebbet almış...vah ki ne vah! Adalet can çekişiyor sanıyorduk ama meğer ki ölmüş.

20
0
yanıtYanıtla
ADALETİN BU MU:

ADAM 8 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ 20 YIL YATMIŞ SON KURBANIN DA MÜEBBET İSTENİYOR VE BUNA DA İTİRAZ EDİYORLAR DOĞAL OLARAK AS KARDEŞİM BOŞUNA BESLEMEYİN BU NASIL ADALET KARDEŞİNİ ÖLDÜR 4 YIL 6 KİŞİYİ ÖLDÜR 16 YIL ADAM BAŞI 2, 5 YIL DÜŞÜYOR ADALET Mİ LAN BU ADALETİNİZ BATSIN EMİ

12
1
yanıtYanıtla
yokya:

adam yatıp yatıp çıkmış bu sefer cıkamıcağını nerden biliosun kardeşi öldürüp 4 yıl yatmak nedir ya

11
0
yanıtYanıtla
he:

Hakimler ne kadar da sabırsız. Henüz 10. cinayeti beklemeden müebbet vermişler.

9
0
yanıtYanıtla
Hey hey:

Iste adalet böyle devam her cinayet 2.5 srne güzel devam devam

8
0
yanıtYanıtla
ali ihsan:

Sizce burda tek katil bu herif mi ?!! Bu kararı veren mahkeme de suça ortak değil mi?!!

8
0
yanıtYanıtla
ercüment:

Kesinlikle. Bu tarz hatalı karaar verenler de cezalandırılmalı. Verdikleri yanlış karar o kadar insanın hayatına mal oldu

yanıt2
yanıt0
zafer:

Kardeşini öldürüp 4 yıl yatıp çıkıyor. Sonra 6 kişiyi öldürüyor ve 2 polisi yaralıyor, 16 yıl yatıp çıkıyor. Diyecek söz bulamıyorum. Yahu bırakın görevi hak eden yapsın, okumuş insan lazım bize. Şu kararı biri nasıl verebvilir ya o kadar insanı öldürmüş 20 yılda nasıl çıkar!

8
0
yanıtYanıtla
Hay daaaa:

birakin bir kişi daha öldürsün, adalete bak.

6
0
yanıtYanıtla
ADALET:

KARDEŞİNİ ÖLDÜRÜYOR 4 YIL SONRA ÇIKIYOR. SONRA 6 KİŞİYİ BİRDEN ÖLDÜRÜYOR 14 YIL CEZA ALIYOR. DAHA SONRA ÇIKIYOR VE 2 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRÜYOR BU ÜLKENİN ADALET SİSTEMİ BATSIN YERLE BİR OLSUN LANET OLSUN.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title