Haberler

Atatürk'ün Mersin'e Gelişi Coşkuyla Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 89.yıldönümü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 89. yıldönümü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Atatürk'ün, 17 Mart 1923'te Mersin'e ilk kez gelişi dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda ve Tren Garı'nda törenler düzenlendi. İlk tören sabah saat 8.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt, Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Bozkurt, Mehmet Şandır ile gaziler, il protokolü ve öğrenciler katıldı. Buradaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla sona erdi.

İkinci tören Tren Garı'nda yapıldı. Vali Güzeloğlu, il protokolü ile birlikte bayraklar ve çiçeklerle süslenmiş, Atatürk'ün Mersin'e gelişini temsil eden treni karşıladı. Trenden inen Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler, ellerindeki Türk Bayrağı'nı Güzeloğlu'na teslim etti. Bayrağı öperek alan Güzeloğlu, Atatürk'ün, stratejik konumu ve ulusal hareketlere duyarlı siyasi yapısını göz önünde bulundurarak Mersin'e özel bir önem verdiğini ve önemli kararlardan önce ziyaret ettiği kentteki temasları ile Mersinlilerin görüşüne başvurduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından öğrenciler ve askerlerin de bulunduğu kortej, bando eşliğinde İnönü Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Buradaki kutlama programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye'nin o dönemde içinde bulunduğu durumu anlattı. Atatürk'ün Mersin'e ilk ziyaretini 17 Mart 1923'te yaptığını anımsatan Özcan, daha sonra da 6 kez kente geldiğini vurguladı. Atatürk'ün Millet Bahçesi'nde yaptığı konuşmada, "Bu memleketin hakiki sahibi olunuz" dediğine işaret eden Özcan, "Ulu Önder Atatürk'ün bundan tam 89 yıl önce Mersin'in konumu ve geleceği ile ilgili söylediklerine bakacak olursak, onun ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Çünkü Mersin coğrafi konumu itibariyle istikbal vadeden illerden birisidir. Biz de O'nun vasiyetine sahip çıktık ve hayata geçirdiğimiz projelerle Mersin'e sahip çıktık" dedi.

Özcan'ın konuşmasının ardından öğrencilerin şiirler okumasıyla devam eden tören, Mersin Üniversitesi Jimnastik Topluluğu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Basri Güzeloğlu Macit Özcan Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title