Haberler

Atatürk'ün Harbiye'ye Girişinin 109. Yıldönümü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na Girişinin 109. Yıldönümü Nedeniyle Düzenlenen Törende Duygu Dolu Anlar Yaşadı. Orgeneral Büyükanıt, Harbiyeli Öğrencilerin Sahne Gösterisinde Gözyaşlarını Tutamadı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 109. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşadı. Orgeneral Büyükanıt, Harbiyeli öğrencilerin sahne gösterisinde gözyaşlarını tutamadı.

Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 109. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Kara Harp Okulu Atatürk Amfisi'nde 'Ulusal Savaş Yıllarından Düşünce ve Eylemlerde Devrime' isimli bir sahne gösterisi gerçekleştirildi. Geceye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Genelkurmay Başkanları Emekli Orgeneraller Doğan Güreş ve Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atilla Işık ile emekli generaller, general/amiraller, subaylar ve Harbiyeli öğrenciler katıldı. Orgeneral Büyükanıt ve Orgeneral Başbuğ geceye eşsiz katıldı. Orgeneral Büyükanıt, salona girişinde, "Harbiye merhaba. Bu anlamlı gününüz kutlu olsun" diyerek Harbiyeliler'i selamladı.

"ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ BİR YAŞAM FELSEFESİ OLMAYA DEVAM ETMEKTEDİR" Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Tevfik Özkılıç, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, 13 Mart'ın anlamının Harbiyeli için çok büyük olduğunu belirterek, "Bugün Atatürk'ün Harbiye'ye adım attığı gündür" dedi. Aydınlık bir düşünce sistemi olan Atatürkçü düşünce sisteminin ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet anlayışını barındırdığını vurgulayan Tümgeneral Özkılıç, şunları kaydetti:

"Atatürkçü düşünce sistemi, bir Harbiyeli için onu anlamaya giden yolda değişmez bir yaşam felsefesi olmaya devam etmektedir. Onun içindir ki, 13 Mart, onun fikirlerini bir kez daha ve yeniden keşfetme istediğimizin, yaşadığı tüm zorluklara karşın sahip olduğu entelektüel kişiliği ve dehasıyla ümmet anlayışından, laik, üniter, ulus devlet anlayışına giden yoldaki mücadelemizi anlamak ve anlatma çabalarımızın bir ifadesidir." Öğrenci Alay Komutanlığı'ndan Ahmet Sağlam'ın yaptırdığı geleneksel yoklamada, Harbiyeliler, Atatürk'ün numarası olan '1283' okunduğunda hep bir ağızdan 'içimizde' diye bağırdı.

ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN GÖZYAŞLARI Törende daha sonra Harbiyeli öğrencilerin oynadığı 'Ulusal Savaş Yıllarından Düşünce ve Eylemlerde Devrime' isimli sahne gösterisi gerçekleştirildi. Sahne gösterisinde, Türk ulusunun ulus olma bilincine varması; Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin inşası ve kurulan yeni devletin bilimsellik ve akılcılık yoluyla çağdaşlaşmaya yönelim gayretler yorumlandı. Harbiyeli öğrencilerin çok iyi bir performans sergilediği sahne gösterisinde başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt olmak üzere diğer komutanlar da duygu dolu anlar yaşadılar. Orgeneral Büyükanıt'ın bu esnada gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Komutanlar, sahne gösterisinde olduğu gibi törenin ardından hep bir ağızdan söylenen Harbiye Marşı'nda da duygulandı. Orgeneral Büyükanıt ve diğer komutanlar marşa eşlik ederek, ayaklarıyla tempo tuttu.

(TAN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title