Haberler

Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, mesajında, Atatürk'ü anmak kadar, anlamanında önemli olduğunu belirterek, Atatürk'ün, büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda ülkeyi düşmanlardan temizleyerek cumhuriyeti kurduğunu ifade etti.

Tunç mesajında ayrıca, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Atatürk'ü anmak, süslü sözlerle methetmek değil, koymuş olduğu hedefe varmak için çok çalışmakla olacaktır." görüşlerine yer verdi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da mesajında, Kurtuluş Savaşının, en büyük kahramanının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti.

Yalçınkaya, Atatürk'ün, cumhuriyetin ilanından sonra başlattığı ekonomik, toplumsal ve kültürel hamlelerle Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da güçlendirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetlerinin sonsuza kadar bekçisi olacağımıza söz veriyor, aramızdan ayrılışının 78. yılında bir kez daha saygı, minnet ve artan özlemle anıyorum."

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Hakka yürüyüşünün üzerinden 78 uzun yıl geçmiştir. Aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek, ebediyete intikal edişinin 78'nci yıldönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk AK Parti Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title