Haberler

Atatürk Ölümünün 80. Yıldönümünde Yalova'da da Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yıl dönümünde Yalova’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 80. Yıl dönümünde Yalova'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Törende Atatürk Anıtı'na Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri çelenk koydu. Saat 09.05'te sirenler çaldı, Yalova'da hayat durdu. Tören İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi tarafından Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikle anma programı devam etti.

Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Halide Meydan Aktaş, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti, "Atatürk, hayatında bir ulusun köklü tarihini yenmesini sağladı. Dünya tarihinde de benzeri görülmemiş izler bırakarak bu dünyadan göçtü. Atatürk, cumhuriyetle ile devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutabilen, akılcı ve yaratıcı düşünen, gerçekçi bilgiler ışığında ileri bakabilen özgür bireylerin oluşturduğu, çağdaş bir toplum olmayı gaye edinmiştir. O Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletini aynı ülke."

Ardından sahneye gelen Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları 'Atatürk Oratoryosu' nu sahnelediler. Oratoryo izleyenler tarafından uzun uzun alkışlandı. Anma programı Yalova Valisi Muammer Erol ve il protokolünün öğrencilerle çektirdiği toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Törene AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, CHP Milletvekili Özcan Özel ve siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title