Haberler

Ataol Behramoğlu ile Beylikdüzü'nde Şiir Akşamı

Ataol Behramoğlu ile Beylikdüzü'nde şiir akşamıİSTANBUL - Beylikdüzü Belediyesi 4'üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Sahaf Festivali, Listeli Kitap Mezatı ile başladı.

Ataol Behramoğlu ile Beylikdüzü'nde şiir akşamı

İSTANBUL - Beylikdüzü Belediyesi 4'üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Sahaf Festivali, Listeli Kitap Mezatı ile başladı. 2-10 Eylül arası meraklılarının ilgisine sunulacak festivalde, ünlü sahaflar tezgah açıyor. Çardak Altı Sohbetleri'nin ilk gününde ise duygu yüklü bir Şiir Akşamı yaşandı. Ataol Behramoğlu, Mahir Günşiray ve Haluk Çetin; okuduğu şiirler ve yaptıkları söyleşi ile Beylikdüzü'nü mest etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Beylikdüzü'nün en güzel düğünü' dediği 4'üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları, tüm coşkusu ile devam ediyor. Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 2 Eylül Cumartesi, Sahaf Festivali'nin açılışını gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, iki saat süren listeli kitap mezatına da katıldı. Türk ve yabancı birçok eserin tarihi baskılarının satışa sunulduğu mezat etkinliğine vatandaş büyük ilgi gösterdi. Mezatta ayrıca çocuklar için eserler de açık arttırmaya sunuldu.

Şiirli, şarkılı duygu yüklü bir akşam

Renkli görüntülere sahne olan mezatın sona ermesinin ardından, ilk kez geçen sene başlatılan Çardak Altı Sohbetleri, Adalet Söyleşileri'nin bu yılki ilk etkinliğinde "Şiir Akşamı" yaşandı. Günün konukları ise usta şair ve yazar Ataol Behramoğlu, oyuncu Mahir Günşiray ve müzisyen Haluk Çetin'di. Program, Haluk Çetin'in Behramoğlu'nun şiirinden bestelenen "Bu Aşk Burada Biter" parçasını icra etmesi ile başladı. Şiire çok yakışan ses tonu ile Mahir Günşiray, büyük ustaların şiirlerini sürükleyici bir akıcılıkta okudu. Günşiray, sohbetlerin moderatörlüğünü üstlenen Pelin Batu'nun şiirlerini de okuyarak hoş bir sürpriz yaptı, ayrıca Dünya Edebiyatı'ndan örnek eserler ortaya koydu.

"Şiir, her gün yazılmaz"

Usta Şair Ataol Behramoğlu ise yaptığı sohbette şiirin gücüne değindi. "Şiir için bütün hayatını vermen lazım" diyen Behramoğlu, "Toplumsal sorunlarla ilgili olmayan şair çok mümkün olamaz. Ancak etkilendiğin her konu da hemen şiire dökülmez, birikerek olur. Şiir her gün yazılmaz" şeklinde düşüncelerini aktardı. "Aşk İki Kişiliktir" şiirini ağlayarak yazdığını söyleyen Behramoğlu, Haluk Çetin eşliğinde kendi yazdığı bu şiiri duygu yüklü bir şekilde okudu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür ve kendilerine çiçek takdim ederek, "Huzur kenti olmak, görevimizi şiir yazar gibi yapmak istiyoruz. Coşku içerisinde vatandaşımızla paylaşım içinde olmak istiyoruz" dedi. Gecenin finalini ise Bayram Nostaljisi Konseri ile Sanatçılar Ersin Erdura, Bilgen Bengü, Yeşim, Funda, Coşkun Demir, Güzin ve Baha yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Beylikdüzü Belediyesi Ataol Behramoğlu Sahaf Festivali Ekrem İmamoğlu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title