Haberler

Atama bekleyen on binlerce paramedik seslerini duyurmak istiyor

Güncelleme:

Atanamayan binlerce paramedik genç, yaklaşık 80 bin mezunun bulunduğunu söyleyip 2020'de sadece bin kişinin atandığını hatırlatarak bu yığılmaların önlenmesini talep ediyor. Gençlerin Sağlık Bakanı Koca'dan ise bir istekleri var; "Her Okula Sağlıkçı" projesinin bir an önce hayata geçirilmesi.

Koronavirüse karşı mücadelede en önemli rollerden birini üstlenen paramedikler, her gün çok sayıda hastayı ambulanslarla naklediyor, acil durumlara müdahale ediyor ve bu süreçte pek çok kişiyle temas ediyor.

ATAMA KONTENJANININ ARTMASINI İSTİYORLAR

İlk ve Acil Yardım Bölümü mezunları olan paramedik binlerce genç ise atanamadığı için seslerini duyurmak istiyor. Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan paramedikler, hem mesleklerini yapmak hem de salgın döneminde yıpranan sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmek için atama kontenjanının artmasını ve kendilerine iş olanağı sağlayacak uygulamaların yürürlüğe girmesini istiyor.

80 BİN KİŞİ ATAMA BEKLİYOR

Türkiye genelinde 326 ayrı İlk ve Acil Yardım Bölümü bulunduğunu ve atama bekleyen 80 bin paramediğin olduğunu hatırlatan gençler, her yıl mezun olan kişi sayısının yaklaşık 15 bin olduğunu; bu yıl atanan paramedik sayısının ise 1000 olduğunu belirtti. Hastanelerin acil servislerinde ve komuta kontrol merkezlerinde kendilerine daha fazla alan açılmasını isteyen atanamayan parademikler, bu noktalarda farklı bölümlerden mezun olanların çalışma fırsatını bulduğunu öne sürüyor.

BAKAN KOCA'NIN DUYURDUĞU PROJENİN BAŞLAMASINI TALEP EDİYORLAR

Öte yandan mezunlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan "Her Okula Sağlıkçı" uygulamasının bir an önce başlatılmasını talep ediyor. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak bir proje hazırladığını belirten Bakan Koca, bu projeyi "Okullarda bir sağlık personelinin mutlak olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belli kapasiteye ulaşmış her okulda bir sağlık personeli görev yapacak" sözleriyle anlatmıştı.

PARAMEDİK NEDİR?

Paramedik, ambulans ve acil sağlık aracındaki sağlık hizmetlerinde acil tıbbi yardım ve bakım ile sınırlı kalmak kaydıyla, ön lisans eğitimini tamamlamış ve bakanlıkça belirlenen sertifikalı eğitim programlarını tamamlamak suretiyle hasta ve yaralılara müdahale ve bu hususta lazım gelen iş ve eylemleri yapabilme yetki ve sorumluluğa haiz olan sağlık profesyonelidir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (14)

Capon:

Paramedik de neymiş ilk defa duyuyorum o kadar hemşire varken onlara ne gerek var.

8
41
yanıtYanıtla
kulak doktoru:

yarın ihtiyaç duyarsan 112 yi arama heşire çağır sen

yanıt22
yanıt4
Paramedik hanım:

Bölümle alakalı hiç bir bilginiz yokken bu yorumu yapmanız büyük haksızlık paramediğin görev yerleri genişletilmeli aciller, MEB paramediklerin olmalı

yanıt16
yanıt2
DEMET:

Acil tıbbi durumlarda hasta veya yaralılara bakım yapan, üniveristelerin "İlk ve Acil Yardım" bölümünden mezun olup "Paramedik" unvanını alan 80 bin mezununuz. Ayrıca şöyle 85,86,87,88 puanla da evde bekleyen tek on lisans meslek grubuyuz bilmem anlatabildim mi?

yanıt15
yanıt2
Gökhan:

Bazı istasyonlarda att-paramedik sayısı o kadar fazla ki iki gruba bölünüp grup başı günde 3 veya 4 hastaya gidiyorlar hastahanelerde ise acilde çalışmaları gerekirken başka birimlerde çalıştırıyorlar ambulansta hemşire sevke ve hasta ihbarına gidiyor bu işlerin içinden biri olarak yazıyorum böyle çalışacaklarsa onun yerine hemşire atansın

5
20
yanıtYanıtla
Paramedik acil tıp:

Paramediklere bu kadar ihtiyaç varken. Alımın çok az olması. Acil servislerde paramedik yerine hemşire çalışması, yüksek puanlar almış olmamıza rağmen atanamamıza sebep oluyor. Kpss den yüksek puan alan paramedıkler. Acil tıpta da gerekli bilgi ve beceriye sahiptir.

17
4
yanıtYanıtla
Paramedik:

Sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz PARAMEDİKLERİN SESİNİ ELBET DUYACAKLAR

15
4
yanıtYanıtla
Paramedik:

Her gün ambulans kazalarını haberlerde görüyoruz personel yorgun sahaya taze kan lazım PARAMEDİK ATAMA BEKLİYOR

14
3
yanıtYanıtla
Han:

86+ puanla evde oturmak istemiyoruz, bu kadar yüksek puan alıp atanmak için uğraşan başka bölüm yoktur herhalde. Sesimizi duyun

14
3
yanıtYanıtla
Paramedik:

Acile PARAMEDİK istihdamı sağlanmalı

14
3
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title