Haberler

Batman Belediye Başkanı Atalay İçin Yeni Bir Girişim Daha

Güncelleme:

Batman Belediye eski Başkanı Nejdet Atalay'ın avukatı, müvekkilinin tahliyesi için Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu.

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması ve 5 yıllık tutukluluk sürelerine ilişkin yapılan düzenlemenin ardından başlayan tahliyeler devam ederken, Diyarbakır’da, aralarında Batman Belediye eski Başkanı Nejdet Atalay’ın da bulunduğu 43 kişinin avukatı, müvekkillerinin tahliyesi için Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Savunma avukatlarından Cihan Aydın, itiraz dilekçesinde, 12 Nisan günü 48 müvekkili serbest bırakılırken, 43 müvekkili ile ilgili tutukluluk halinin devamına karar verildiğini hatırlattı. Aydın, “Mahkemenin tensip kararında 48 müvekkilin tahliyesine karar verilmiş, 43 müvekkilin de tutukluluğun devamı yönünde karar vermiştir. Hemen belirtmek gerekir ki, tahliye edilen müvekkiller ile tutukluluğunun devamına karar verilen müvekkiller açısında hukuksal bir ölçüt bulunmamaktadır. Nitekim aynı tarihlerde tutuklanan ve aynı iddia ve delillere dayanarak yargılanan müvekkillerin bir kısmı tahliye edilmişken, diğerlerinin tutukluluğunun devamına karar verilmesi, hukuk ve hakkaniyetle bağdaşmamaktadır” dedi.

İtiraz dilekçesini alan 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, dosyayı inceledikten sonra tahliye taleplerine ilişkin kararını vermesi bekleniyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nejdet Atalay Cihan Aydın Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title