Haberler

Aşure ayı ne zaman bitiyor? Aşure günü ne zaman bitiyor?

Güncelleme:

Muharrem ayının 10. günü yapılmaya başlanan Aşure, sofralardaki yerini almaya devam ediyor. Peki, Aşure ayı ne zaman bitiyor? Aşure günü ne zaman son?

Aşure ayı, müslümanlar tarafından eda ediliyor. Aşure günü, Muharrem ayının onuncu günü olan 30 Eylül'de başladı. Bir gelenek haline gelen aşure tatlısı, komşulara dağıtılarak paylaşmayı ve bereketi anımsatmaktadır. Peki, 2017 aşure ayı ne zaman bitiyor? Aşure günü ne zaman son bulacak?

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BİTİYOR?

İslam alemi açısından büyük öneme sahip olan Aşure Muharrem ayının 10. günü itibariyle sofralardaki yerini almaya başladı. Aşure tatlısını yaparak eşiyle, dostuyla paylaşan müslümanlar aşure ayının ne zaman biteceğini merak ediyor. Aşure ayı, Muharrem ayının son günü bitmektedir. 21 Eylül'de başlayan Muharrem ayı 19 Ekim'de sona erecek ve aşurede 19-20 Ekim 2017 tarihleri aralığında son bulacak.

Muharrem ayının bitiminde, Rebiülevvel ayı başlayacak. Rebiülevvel ayı, Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumunu barındırmaktadır ve hicri takvime göre yılın 3. ayı idrak edilir. Rebiülevvel ayı Miladi takvime göre bu yıl 20 Kasım Pazartesi günü başlayacak.

EN LEZZETLİ AŞURE TARİFİ
Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
7 su bardağı toz şeker
1 kg haşlanmış buğday
1 su bardağı pirinç
150 gr kuru dut
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru incir
150 gr kuru üzüm
5 adet elma
2 adet portakal
1 adet ayva
10 adet karanfil
2 yemek kaşığı gül suyu

Süslemek için;
Nar
Fındık
Ceviz
File antep fıstığı
Toz tarçın

AŞURE NASIL YAPILIR?

Meyveleri küp küp doğrayın. Ayvaları kaynatın. Kayısıları ıslatın.

Geniş bir tencereye haşlanmış buğday, haşlanmış kuru fasulye, haşlanmış nohutu koyalım üzerine geçecek kadar sıcak su koyun ve kaynatın. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye katın. Ayvaları, elmayı, kayısıyı, portakalları , kuru üzümü , gül suyunu(isteğe bağlı) ekleyin kaynatmaya devam edin. Kuru dut ve inciri en son ekleyin( kararmasını önlemek için). Bir elmaya karanfilleri batırın ve tencereye atın (karanfilin aşureye kokusunu vermesini istiyoruz) ve 5 dk sonra çıkartın. Pişen aşureye en son şekeri koyup ocağın altını kapatın.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Eylül Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title