Haberler

Aşık Veysel Odunpazarı'nda Anıldı

Odunpazarı Belediyesi 21 Mart 1973'de hayatını kaybeden, Türk Halk Ozanı Aşık Veysel'i andı.

Aşık Veysel türkülerinin seslendirildiği konserin solistliğini Ergün Elibaş yaparken, seslendirme sanatçısı ve oyuncu Mehmet Reşat Bulut Aşık Veysel'in hayat hikayesini anlattı. Konsere Arda Öz, Azra Alparslan, Ayşe Deniz Aksoy, Ece Nur Duman, Emine Nur Duman, İrem Aydan Öz ve Pınar Lina Önal'ın misafir sanatçı olarak katıldı. Elibaş ve misafir sanatçılar konser sırasında "Dost dost diye nicesine sarıldım", "Beni hor görme gardaşım", "Çiğdem derki ben elayım", "Havalanma telli turnam", "Dost dost diye hayalına yeldiğim", "Güzelliğin on par-etmez", "Saklarım gözümde güzelliğini", "Sen bir ceylan olsan ben bir avcı", "Dünyada tükenmez murat var imiş", "Yiğitler silkinip ata binince", "Uzun ince bir yoldayım", "Ben gidersem sazım sen kal dünyaya" gibi unutulmaz Aşık Veysel türküleri seslendirildi.

Konser sonrasında konuşma yapan Başkan Vekili Hüdai Doğu, "Değerli sunucumuz Aşık Veysel'in hayatını anlattı. Ben de bir ekleme yapmak istiyorum. Gülizar Ana koyun sağmaya giderken, aniden sancılanır. Orada Veysel'i dünyaya getirir. Göbeğini de kendi eliyle keser. Bir çaputa koyarak köye yayan gider. Türkiye'miz o günlerden bu günlere gelirken böyle meşhur ozanları yetiştirdi. Dünya'dan bir meşhur ozan geçti. Gözleri kapalı, gönlü açık bir ozan geçti. 'Ben bir insanoğlu sen bir dut dalı, ben babamı sen ustanı unutma' dedi ve geçti" ifadelerini kullandı.

21 Mart'ın ayrıca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olduğunu belirten Doğu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün başarılı personeli Ulaş'a da teşekkür etti.

Öte yandan Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Var olanı, yad ediyoruz" anma programına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dünya Ağaç Günü etkinlikleri kapsamında Kamboçya'da olduğu için katılamazken, Başkan Kurt'un yerine Başkan Vekili Hüdai Doğu ve çok sayıda Eskişehirli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Odunpazarı Belediyesi Ayşe Deniz 21 Mart Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title