Haberler

Sarıkamış'ta Aşık İhsani Anısına Türkü Gecesi Düzenlendi

Güncelleme:

Sarıkamış'ta, Aşık Mevlüt İhsani anısına düzenlenen türkü gecesinde Mustafa Aydın, Erol Şahiner ve İsmail Aladağlı, sevilen eserleri seslendirdi.

Sarıkamış'ta, Aşık Mevlüt İhsani anısına türkü gecesi düzenlendi.

Aşıklar Mustafa Aydın, Erol Şahiner ve İsmail Aladağlı, bir kıraathanede düzenlenen gecede sevilen eserleri katılımcılar için seslendirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği atışmayı izlemeye gelen kadınlar ise içeride yer bulamadıkları için aşıkları dışarıdan dinlemek zorunda kaldı.

Aşık Mustafa Aydın, yaptığı açıklamada, kendisinin de ustası olan rahmetli Aşık Mevlüt İhsani'nin anısına gönüllü olarak konser düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının bu tür organizasyonlarla aşıklık geleneğini diri tutmaya çalışmak ve yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Aydın, "Daha önceden üstadım rahmetli Mevlüt İhsani bu kıraathanede muhabbet ederdi. Biz de arkadaşlarımla onun anısına Sarıkamışlı hemşehrilerimize muhabbetle sohbetle bir akşam yaşattık. Vatandaşlarımızdan büyük bir ilgi gördük. İçerisi tıklım tıklım doluydu. Bayanlar içeride yer bulamadığı için dışarıdan saatlerce bizi izlediler" dedi.

İçeride yer bulamadığı için aşıkları dışarıdan dinlemek zorunda kalan kadınlardan Asuman Özdemir de konserden memnun kaldıklarını dile getirerek, "Kadınlar için böyle şeyler yapsalar daha iyi olur. Dedelerimiz, babalarımız dinlerdi. Biz de aşıklarla büyüdük. Çocuklarımızın da dinlemesini isteriz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Aydın Aşık İhsani Sarıkamış Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title