Haberler

Artvin Valisi Doğanay, Esnafı Dinledi

Artvin Valisi Ömer Doğanay Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vali Doğanay, beraberinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayri Yoloğlu, İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel ve diğer ilgililerle birlikte Artvin Küçük Sanayi Sitesini ziyaret ederek sanayi esnafının sorunlarını dinleyerek incelemelerde bulundu.

Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Rıdvan Peker'den bilgi alan Doğanay, sanayi esnafının sorunlarının çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bana iletilen problemleri elimden geldiği kadar çözmeye çalışacağım. Mümkün mertebe verdiğimiz sözleri yapmaya çalışıyorum. Talepleri, istekleri ve sıkıntıları dinleyince en önemli sorunun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu gördük. Eleman olmazsa üretim olmaz. Eleman yetersizliğinin boyutu nedir? Bunu ortaya koyarak eleman temini konusunda ilgili kurumlarla iş birliği içinde bir çalışma yaparak, işverenlerin talepleri doğrultusunda çözüm bulmanın yollarının aramalıyız" dedi.

Ara eleman sıkıntısının sadece Artvin'in sıkıntısı olmadığını kaydeden Doğanay, " Teknik liselerdeki gençleri teşvik edici özendirici bir şeyler yapılabilir. İçten gelerek çalışmayan, usta olamaz. Toplumun her kesimini yerli esnaftan alış veriş yapması için teşvikte ediyoruz" idiye konuştu.

Rıdvan Peker'de sanayi sitesindeki en önemli sorunun işçi sorunu olduğunu ifade ederek "Esnafımıza iş geliyor, yeterli ustası personeli olmadığı için işler yetişmiyor. Böyle olunca da işler başka illere gidiyor. İşveren, usta ve zanaatkar bulmakta zorlanıyor. Piyasada kalifiye elaman yok" dedi - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Bayraktar Ömer Doğanay Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title