Haberler

Arnavutluk'ta "Otoyol Gişesi" Protestosu

Arnavutluk'un Kukes şehri yakınlarında, otoyol gişe ücretlerini protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede 13 polis yaralandı.

Arnavutluk'un Kukes şehri yakınlarında, otoyol gişe ücretlerini protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede 13 polis yaralandı.

Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Kukes yakınlarında "Millet Yolu" otoyolu üzerindeki Kalimash tüneli önünde toplanan göstericiler, araçlara uygulanması beklenen otoyol gişe ücretlerini protesto etti.

Protesto esnasında göstericiler bazı gişeleri ateşe verdi, taşlı saldırıda bulundu.

Protestocular ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede 13 polis yaralandı.

Uzun süre trafiği engelleyen protestocular, "Millet Yolu"ndan geçecek araçlardan ücret alınmasına yönelik kararın iptalini istedi.

Protestoya çevrede yaşayan vatandaşların yanı sıra Kukes yerel yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Öte yandan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Başbakan Edi Rama ve İçişleri Bakanı Fatmir Xhafaj, yaşanan olaylara ilişkin tepkilerini gösterdi.

Meta, şiddetten kaçınılması ve durumun normalleşmesi için diyalog ve anlayış çağrısında bulunurken, Rama şiddet olaylarına neden olanların hak ettikleri cevabı alacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Xhafaj ise düzenlediği basın toplantısında, 13 polisin yanı sıra bazı vatandaşların da yaralandığını aktardı.

Enerji ve Altyapı Bakanlığı tarafından bir süre önce yapılan açıklamada, deneme sürecinin ardından ücretli geçişin uygulama tarihinin açıklanacağı bildirilmişti.

Kosovalı vatandaşların da sıkça kullandığı otoyoldaki gişelerden, motosiklet sahipleri 2,5 avro, araç sahipleri ise 5 avro ödeyerek geçebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk İlir Meta Edi Rama Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title