Haberler

Arkeologlar şaşkın! Telefonu andıran 2 bin 100 yıllık gizemli keşif büyük heyecan yarattı

Güncelleme:

Sibirya'nın güneyinde yer alan Tuva Cumhuriyeti'nde yapılan kazılarda 2 bin 100 yıllık olduğu tespit edilen ve kusursuz biçimiyle cep telefonunu andıran kemer tokası ve bir kadın iskeleti bulundu.

Rus Atlantisi olarak bilinen Sibirya bölgesindeki Tuva Cumhuriyeti'nde yapılan kazılarda 2 bin 100 yıllık olduğu tespit edilen ve üzerinde tuş benzeri yapılarla bir telefonu andıran gizemli keşif dünyanın gündemine bomba gibi düştü.

KEMER TOKASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Akıllı telefona benzeyen cisim, Bronz Çağı'ndan Cengiz Han dönemine kadar kullanılan bir mezarlık bölgesinde keşfedildi. Söz konusu cismin aslında turkuaz, carnelian ve sedef kakmalı süslemelere sahip değerli taş jetlerden yapılmış büyük -18cm'ye 9cm- şık bir kemer tokası olduğu açıklandı.

'iPHONE' VE 'NATASHA' İSMİNİ VERDİLER

Kalıntıyı bulan arkeologlar, kadın iskeletine 'Natasha'; Çin wuzhu paralarıyla süslenmiş siyah dikdörtgen nesneye ise telefona çok benzediği için 'iPhone' adını verdiler.

İşte heyecan yaratan o keşif:

Arkeologlar şaşkın! Telefonu andıran 2 bin 100 yıllık gizemli keşif büyük heyecan yarattı

Arkeologlar şaşkın! Telefonu andıran 2 bin 100 yıllık gizemli keşif büyük heyecan yarattı

Arkeologlar şaşkın! Telefonu andıran 2 bin 100 yıllık gizemli keşif büyük heyecan yarattı

Arkeologlar şaşkın! Telefonu andıran 2 bin 100 yıllık gizemli keşif büyük heyecan yarattı

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sibirya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (59)

adil:

Heyecana sebep oldu yazılır yaratmak Allah''a mahsus bugün önemsiz gördüğünüz kelime yarın sizi sonsuz cehenneme sokabilir.

4
7
yanıtYanıtla
kadir:

Allahın zati ve subuti sıfatları vardır. zati sıfatlarında kendine has başka kimsede yokken subuti sıfatlarında insanlarda da olabilen , insana bahşettiği özellikler vardır. sayın kardeşim subiti sıfatlar, hayat , ilim semir basar , irade , kudret , kelam , tekvin dir. burada tekvin yaratmak anlamı da taşır senin dil anlayışın kıt olduğundan ( burada maalesef araştırma yapmadığımız iin) anlamıyorsun. birde ahkam kesiyorsun. Hocaların bu gerçeği size söylemesi lazım .

yanıt1
yanıt0
Sümsüklü ŞEYH:

Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü söylemiştik.İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi olarak söyledik. Dalga geçildi. Bu ülkede ılim ilerler mı dalga geçerseniz? Işın kılıcını da islam.alimleri buldu ama ecnebiler sahiplerdi. Denizaltıyı da 2.Ahmet buldu Ingilizler ve Almanlar çaldı.

2
7
yanıtYanıtla
asdf:

bi de vestel venüs var. yerli ve milli. ayfon 12 onu taklit ediyor.

yanıt0
yanıt0
osman:

apple 12 o adamlar yıllar önce bulmuş

9
0
yanıtYanıtla
Asyalı:

Ruslara hiç güven olmaz. Amerikan filmlerine pek inanmam ama Rusları acımasız, güvenilmez ve kötü göstermeleri çok da yanlış değil.

9
0
yanıtYanıtla
kayserili 209:

delikler hassas kesim lazerle delinmiş gibi

6
1
yanıtYanıtla
Erhan:

Bu telefon bizim yerli telefon kardeş yaaa bunu reis yaptıydı

4
3
yanıtYanıtla
misafir:

2100 YILDA KEMİKLERİN DAHİ KALMAMASI GEREKMEZ Mİ ???

6
0
yanıtYanıtla
YESUGAY:

:::))) DEME ÖLE

yanıt1
yanıt0
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title