Haberler

    Araştırmacılar, Netflix İnteraktif Filmlerinin Kişisel Verileri Paylaştığını İddia Etti

    Netflix platformunda yer alan interaktif içerikler, kullanıcıların karakterlerin seçimlerine yön vermesine ve hikâyeyi şekillendirmesine olanak sağlıyor. Yani, kullanıcılar izledikleri içeriklerin gidişatlarını belirleyebiliyor ve verdikleri her farklı karar hikâyeyi farklı bir şekilde yönlendiriyor. Kullanıcılar ayrıca izledikleri filmleri baştan izleyip farklı seçenekleri seçerek izledikleri filmleri tüm yönlerden deneyimleyebiliyorlar. Black Mirror: Bandersnatch ve You vs. Wild, Netflix platformlarında yayınlanan interaktif filmlere verilebilecek örnekler arasında bulunuyor.

    IIT Madras kampüsünde doktorasını yapan Gargi Mitra, yer aldığı araştırmayla ilgili görüşlerini The Wired'a şu şekilde bildirdi: "Ben şifrelenmiş ağ trafiğinin analizi üzerinde çalışıyorum. Tesadüfen Netflix'in yayınladığı Bandersnatch filmine denk gelince, yepyeni bir deneyim edindim."

    Mitras ayrıca "Ancak kullanıcıya seçim yaptıran etkileşimlere bakarken onların internet uygulamalarında ve üzerinde çalıştığım diğer internet sitelerinde bulunan etkileşimlerle oldukça benzer olduklarını keşfettim. Bunun sonucunda, etkileşimler üzerinde yeteneklerimi kullandım ve böylece kullanıcıların hangi seçenekleri tercih ettiklerini tespit edebildik" diye ekledi.

    Madras kampüsünde bulunan araştırmacılar, kullanıcıları hileli yönlendiricilere ya da erişim noktalarına bağlanmak için kandırmanın hackerlar için oldukça kolay bir eylem olduğuna dikkat çekti. Ancak Netflix, video akışını analiz etmek için hackerların önce erişime sahip olması gerektiği ve bu nedenle de böyle bir saldırı gerçekleştirmenin bu kadar kolay olmayacağı konusunda kendinden emin görünüyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title