Haberler

Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliamlara Tepkiler

Kayseri'de, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamlarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu tarafından düzenlenen program kapsamında, vatandaşlar cuma namazı sonrası Hunat Camisi avlusunda toplandı.

Burada Arakan'da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından din görevlisi İbrahim Erdoğan tarafından dua edildi.

Platform adına basın açıklamasını yapan Ahmet Taş, Arakan'da Müslümanların Myanmar ordusu ve Budist çetelerin acımasız saldırıları sonucu yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Arakanlı Müslümanlara karşı 20 Ağustos'ta başlatılan saldırılarda bugüne kadar 3 binden fazla Müslümanın hunharca öldürüldüğünü dile getiren Taş, şunları kaydetti:

"Bu süreçte 70 köy yakılarak yok edildi. 3 binden fazla ev boşaltıldı. 30'dan fazla cami yıkılarak ortadan kaldırıldı. 500'den fazla iş yeri tahrip edildi. 150 bin kadar Arakanlı canlarını kurtarmak için Bangladeş'e sığındı. 30 binden fazla Müslüman da Bangladeş'e geçmek için sınırda bekliyor. Sahipsiz kalmış, uzaklarda bekleyen yetim Arakan Müslümanları yok olmamak için dünyadaki Müslüman kardeşlerinden yardım bekliyor."

Platformun Arakanlı Müslümanların yaşadığı sıkıntılara ve zulümlere duyarsız kalmadığını belirten Taş, "Arakan'da yaşanan zulmü önlemek için girişimlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arakanlıların Bangladeş'teki kamplarına bizzat giderek yardım köprüsünü kuran eşi Emine Erdoğan, devletin tüm yetkilileri ve oraya yardımda bulunan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Ekinliğe, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Ahmet Taş Kayseri Arakan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title