Haberler

Antalya Yüzme Havuzu ve Masal Parkına Kavuşuyor

Antalya'nın ilk kapalı tam olimpik yüzme havuzu ile masal parkının yer aldığı Kepezpark Varsak Projesi'ndeki tesislerin karkas inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Antalya'nın ilk kapalı tam olimpik yüzme havuzu ile masal parkının yer aldığı Kepezpark Varsak Projesi'ndeki tesislerin karkas inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Hizmete girdiğinde Antalya'nın en büyük spor, eğlence ve masal parkı haline gelecek olan Kepezpark Varsak Projesi'ndeki tesislerin ince işlerinin yapımı başladı.

Süleyman Demirel Bulvarı'nda eski Varsak Stadı'nın olduğu 46 dönümlük arazi üzerinde yapımı süren projenin, lokomotifi olan Antalya'nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzunun karkas inşası büyük oranda tamamlandı. Yüklenici firma tarafından, bin 500 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzunun, sıva, elektrik, su ve havalandırma gibi ince işlerinin yapımı hızlı şekilde sürüyor. Ayrı bir alanda imal edilen çatı da önümüzdeki günlerde tesise yerleştirilecek.

KARKAS BİTTİ İNCE İŞLER BAŞLADI

İki adet sentetik çim futbol sahasının, tribünlerinin, soyunma odalarının, basketbol sahalarının ve içerisinde gençlik merkezinin, cep sinemasının olduğu sosyal tesisin de karkas inşası bitti. Bu tesislerin ince işlerinin yapımı devam ederken, projenin diğer bir önemli ayağı olan Antalya'nın ilk masal ve eğlence parkı da gün yüzüne çıkıyor. İhale yöntemiyle yapılan 5 dönümlük masal parkında, hem klasik hem de günümüzün popüler çizgi film karakterleri ile Türk ve dünya masallarının kahramanlarının maketleri olacak.

ÇOCUKLAR BU PARKI ÇOK SEVECEK

Bugs Buny ve Avcı Kızılsam, Tom ve Jerry, Caillou ve Kedisi, Pepe ve Kız arkadaşı, Slvester ve Twety, Nsarettin Hoca, Varyemez Amca, Red Kit, Aslan Kral gibi karakterlerin maketleri de heykeltıraşların ellerinde şekilleniyor. Çizgi film ve masal kahramanlarının ortam canlandırmalarının imalatı da parkın içerisinde başladı.

Unutulmaya yüz tutan misket oynama, ip atlama, çember çevirme gibi geleneksel oyunlarımız da masal parkında çocuklarla buluşturulacak.

ÇİZGİ FİLM VE MASAL KAHRAMANLARI KEPEZ'DE

Tom ve Jery, Casper, Pepe ve Kız arkadaşı gibi çizgi film karakterlerinin 1 ve 2 metre boyutlarındaki maketlerle canlandırılacağı parkta, Külkedisi, Keloğlan gibi masallar ise sanatsal çalışmalarla anlatılacak. Çocuklar, masal parkını gezdikten sonra ise 2 dönüm üzerine inşa edilecek olan, dinozor salıncak, timsah kaydırak gibi mobilyaların olacağı temalı oyun parkında oynayacak.

Masal parkında, Bugs Buny ve Avcı Kızılsam, Tom ve Jerry, Caillou ve Kedisi, Pepe ve Kız arkadaşı, Slvester ve Twety, Varyemez Amca, Red Kit, Aslan Kral, Taş Devri, Temel Reis-Safinaz ve Kabasakal, Sünger Bob-Yengeç-Yıldız Ahtapot, Shrek-Fiona ve Eşek, Kayıp Balık Nemo-Nemo'nun Balık Arkadaşı- Kaplumbağa ve Köpek Balığı ile Mamut Manny-Mamut Ellie-Yavru Mamut-Sid Kaplan Diego ve Sincap Scrat ın maketleri yer alacak.

Masal adasında ise şu masal kahramanları bulunuyor: Külkedisi, Keloğlan, Rapunzel, Pinokyo, Boğaçhan, Hacivat ve Karagöz, Don Kişot, Alaaddin, Kırmızı Başlıklı Kız, Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Yedi Cüceler.

AÇILIŞI TEMMUZ'DA

Yaklaşık maliyeti 20 milyon TL olan ve Temmuz ayı içerisinde hizmete açılması planlanan projede şu tesisler bulunuyor:

Yaklaşık bin 500 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 3,10 metre derinliğinde 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında (bin 250 metrekare) olacak. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 metrekare ısınma havuzu da yer alıyor. Havuz 5 bin metrekare alana inşa ediliyor.

Projede ayrıca gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 6 bin metrekare yapay bir göl, kafe bulunuyor.

(SÇ-Sç-Y)

17.04.2013 12: 57: 44

TSI

NNNN - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nasreddin Hoca Antalya Varsak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title