Haberler

Antalya Prof. Dr. Yazıcı Yazılım Sektöründe İhtiyacı Karşılayacak İstihdam Sağlanamıyor

Prof. Dr. Yazıcı Yazılım sektöründe ihtiyacı karşılayacak istihdam sağlanamıyor

ANKARA Atılım Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı, yazılım sektörünün tüm dünyada geleceğin mesleği olarak kabul gördüğünü belirterek, Türkiye'de ihtiyacı karşılayacak kadar yazılım sektörüne istihdam sağlanamadığını söyledi.

Ankara Atılım Üniversitesi ile Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi işbirliğinde 11'inci Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu düzenlendi. AHEP Üniversitesi binasında düzenlenen ve 3 gün sürecek sempozyumun ilk gününde Atılım Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı, Prof. Dr. Erol Sayın, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, İdea Teknoloji Proje Uygulama Direktörü Yalçın Tercan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi Belli, Teknoloji ve Akademi Direktörü Dr. Eray Tüzün konuşma yaptı. Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katıldığı sempozyumda yazılım gereksinim mühendisliği, yazılım mimarisi, gömülü ve gerçek zamanlı yazılım sistemleri mühendisliği, dağıtık yazılım mühendisliği, çevik yaklaşımlar ve çevik yazılım geliştirme, yenilikçi yazılım uygulamaları ve çözümleri konuları masaya yatırıldı.

İSTİHDAM SAĞLANAMIYOR

Sempozyum hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali Yazıcı, Türkiye'de ihtiyacı karşılayacak kadar yazılım sektörüne istihdam sağlanamadığını söyledi. Yazılım sektörünün tüm dünyada geleceğin mesleği olarak kabul gördüğünü belirten Prof. Dr. Yazıcı, Bu meslek Türkiye için de çok önemlidir. 2015 verileri bizim ihracatımızın 1.35 milyar TL olduğunu gösteriyor. Yani yaklaşık 400 milyon dolarlık bir ihracat, yazılım için önemli bir miktar. Ancak Türkiye için yeterli değil. Yazılım mühendislerine daha çok iş düşüyor. Bu konuda eğitim alanında yapılacak işler var, devletin yapacağı işler var dedi. Yazılım alanında devletin yaptığı bazı çalışmalar olduğunu anlatan Prof. Dr. Yazıcı, Birkaç yıldır süren Yazılım Mühendisliği Strateji Belgesi geçen yıl yayımlandı. Bu yıl 20 üniversitenin yazılım mühendisliği programına öğrenci alarak yola çıktı. Bu rakam 1350 civarındaydı. İlk yerleştirmede 2 katı öğrenci kayıt oldu ve yaklaşık 250 kontenjanımız açık kaldı. Benim eğitim kuruluşlarına önerim, bu konuya strateji belgesi çerçevesinde daha çok önem vermeleridir. Yazılım ihracatı yolunda da bazı adımlar atılması gerekmektedir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yazıcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title