Haberler

Antalya Havalimanı Avrupanın En İyisi Seçildi

Antalya Havalimanı 46 Avrupa ülkesinden 400 havalimanını temsil eden ACI Europe (Avrupa Havalimanları Birliği) tarafından 'En İyi Havaalanı' ödülüne layık görüldü.

Antalya Havalimanı 46 Avrupa ülkesinden 400 havalimanını temsil eden ACI Europe (Avrupa Havalimanları Birliği) tarafından 'En İyi Havaalanı' ödülüne layık görüldü.

ACI Europe'un Lizbon'da yapılan yıllık kongresinde, 10 ve 25 milyon yolcu arası kategorisinde birincilik ödülünü kazanan ICF Airports, son on yıl içinde gösterdiği fiziksel ve ticari değişiminin yanı sıra, etkililik, kalite ve çevreye duyarlılık konularında getirdiği başarılı çözümlerden ötürü de bu ödüle layık görüldü.

16 Haziran'da Lizbon'da yapılan törenle ödülü Antalya'ya getiren ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Alexander Laukenmann bugün en mutlu günleri olduğunu belirterek, bu ödülü kaliteli, güvenli ve iyi performansı ile Antalya Havalimanı'ndaki görevli herkesin kazandığını söyledi.

HAVACILIKTA MÜTHİŞ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Antalya Havalimanı'nda yapılan törende ICF Airports Antalya Havalimanı yönetimi ve tüm çalışanlarını kutlayan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 'her Türk vatandaşı en az bir kez uçağa binecektir' diyerek 2003'de hayata geçirilen sivil havacılıktaki başarılara hergün yenisinin eklenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bilal Ekşi, hem yolcu sayıları hem de yolcu ağında müthiş gelişmeler yaşandığını ve yurt dışında 8 yeni ülke ile de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Uçuş emniyeti, apron kazalarının azaltılması konularında da yeni hedefler belirlendiğini ve eğitim çalışmaları yürütüldüğünü anlatan Ekşi, "Ekonomik, engelsiz, her ile bir bir airports, yeşil havalimanı projelerimizi devam ettiriyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE İLKLERİN HAVALİMANI

Antalya Havalimanı'nın ilklerin havalimanı olduğunu söyleyen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, "Türkiye'de yap-işlet-devret projesinin ilk uygulandığı havaalanı. Birbirine paralel ve bağımsız kullanılabilen tek havalimanı. Yine iki tane dış hatlar terminalinin ayrı işleticiler tarafından işletilen tek havalimanı. 2002'de 10 milyon olan yolcusu 2010'da 22 milyonun üzerine çıktı. Kaliteden ve güvenlikten hiç ödün vermeyen Türkiye turizminin başkentinde hizmet veren bu havalimanı tabi ki ödüllerin en iyisine layıktır. Türk sivil havacılığının dünyaya açılan en önemli kapısı Türk güler yüzünün en önemli vitrini olan Antalya Havalima'nın bu sahadaki dünya otoriterleri tarafından da başarısının tescil edilmesinden büyük mutluluk duyuyorum ve Türk sivil havacılığına ve turizmine hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

'ÜLKEMİZ İÇİN GURUR KAYNAĞI'

Antalya Havalimanı Mülki Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz ise, her yıl ülkemize gelen turistlerin üçte birini karşılayan yada uğurlayan havalimanı olduğunu anlatarak, "ICF'nin kazandığı bu ödül sadece işletici firmayı değil valiliğimiz başta olmak üzere havalimanındaki tüm çalışanları fazlası ile onurlandırmıştır. Antalya Havalimanı'nın bu başarısı sadece Antalya için değil ülkemizin içinde gurur kaynağıdır" dedi.

'BAŞARILAR ÜLKEMİZİN GÜVENİLİRLİĞİNİ ARTIRIYOR'

Antalya Havalimanı için yapılan yatırımların Türkiye için de önemli olduğunu belirten ICF Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, kazanılan başarıların Türkiye'nin yurt dışındaki güvenilirliğini yükselttiğini ve ülkemize uçuş düzenleyen havayolu sayısının da buna paralel olarak artış gösterdiğini dile getirdi.

ÖDÜLÜN REPLİKALARI VERİLDİ

Lizbon'daki tören ile büyük ödülü alarak Antalya'ya getiren ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann tarafından ödül ICF Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'e takdim edildi. Ödülün birer replikaları da beraberindeki Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, DHMİ Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar ve ICF Airports yönetim kurulu üyelerine takdim edildi. - Antalya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title