Haberler

Antalya Guinness İçin 633.3 Metrelik Meyveli Kek Yapıldı

Guinness için 633.3 metrelik meyveli kek yapıldı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çocukların da katıldığı etkinlikte Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla 633.3 metrelik 'Dünyanın En Uzun Meyveli Keki' yapıldı.

Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi'ndeki Rixos Premium Tekirova'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Rixy Kids Fest'in (Rixy Çocuk Şenliği) başlangıcında Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmek için 633.3 metrelik 'Dünyanın En Uzun Meyveli Keki' yapıldı. Kekin yapımına etkinliğe katılan çocuklar da yardım etti. Guinness Rekorlar Danışmanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü'nün gözetiminde 150 kişinin katılımıyla hazırlanan kekte 463 kilogram un, 370 kilogram margarin, 7400 adet yumurta, 200 kilogram çeşitli meyve ve 12 bin adet dekoratif çikolata kullanıldı. Danilo Zanna'nın sunuculuğunda gerçekleşen şenliğin ardından konuşan Rixos Premium Tekirova Genel Müdürü Faruk Karaca, Festival kapsamında ilk gün bu rekor denemesi ve akşam da çocuklarımızla birlikte çok özel bir kortej ve festivalimizi gerçekleştireceğiz. Yarın yine çocuklarımız ile birlikte çocuk aşçılar yarışması ve sonrasında çocuk konserimizle festivalimizi tamamlamış bulunacağız. Dünyanın en büyük meyveli keki organizasyonu 2017 Ocak ayından itibaren planlanmış, Guinness ekibiyle görüşmeler yapılmış ve o günden bu güne kadar yaklaşık 7 ay boyunca ince ince bütün detaylarının üzerinden geçilmiş, son bir ay içerisinde de ekibi tamamen oluşturulmuş. Yaklaşık 150 kişinin katılmış olduğu Rixos grubunun birçok aşçıbaşının destek verdiği organizasyonda toplamda 7400 adet yumurtanın kullanıldığı, 463 kilogram un, 200 kilogram çeşitli meyvenin kullanıldığı bir kek bu dedi. Prof. Dr. Orhan Kural da rekor denemesinin sorunsuz şekilde yapıldığını aktarırken, rekorun tescillenmesi için hazırlanan dosyaların İngiltere'deki Guinness genel merkezine gönderileceğini anlattı. Kural, Önceki rekor 561 metre ile Endonezya'ya aitti. Biz ise burada 633 metre 3 santimetrelik bir kek yaptık. Bu tarz rekor denemeleri insanları kaynaştırıyor. Rekor denemesi aslında bir sosyal sorumluluk projesi. Dünyada bu kadar tüketim varken, bu üretilen kekin çöpe gitmesi üzücü. Onun için, hazırlanan kekin yardıma muhtaç insanlara verilmesini sağlayacağız diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirova Rixos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title