Haberler

Antalya Gitar Festivali' Başlıyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Antalya Gitar Festivali'nde Türkiye'nin ünlü virtüöz sanatçılarını dinleme fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Antalya Gitar Festivali'nde Türkiye'nin ünlü virtüöz sanatçılarını dinleme fırsatı yakalayacaklarını söyledi. Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Antalya Gitar Festivali'nin tanıtımı Lara'da yapıldı. 10-12 Aralık'ta Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşecek festivalin ücretsiz olacağını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa'mızda bir sanat patlaması yaşıyoruz. Bu patlama Ortadoğu'da insanları öldüren patlamalara inat insanları yaşatan bir patlama. Söz konusu sanat ve sevgi olunca, kardeşlik barış olunca bütün sıkıntılar aşılabiliyor. Tiyatro festivalimizde de çok güzel bir başlangıçla bunu yaşadık. Festivalimizde Türkiye'nin virtüöz sanatçılarını Antalya'da izleme fırsatı bulacağız" dedi. Tarih boyunca insanlığın tarıma yönelerek toplumsal yaşama ve sosyal hayata adapte olduğunu anlatan ünlü klasik gitar virtüözü Ahmet Kanneci, 'ekin' ve 'kültür' kelimelerinin aynı yerden geldiğini söyledi. Kültürün insanların barış, kardeşlik ve ileriye yönelik aydınlanma konusunda en önemli veri olduğuna değinen Kanneci, "Kültürü oluşturan en önemli konulardan birisi bilim, diğeri ise sanattır. Sanata sahip çıkmak, direkt oylarımızla seçilen belediyelere düşmektedir. Belediyelerin bu konulara sahip çıkması bize ümit vermektedir. Daha önce 3 kez yaptığımız festivali geçen yıl sahip çıkan olmadığı için yapamamıştık" dedi ve bu yıl festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği'nin tüm üyelerinin topluma ve insanlara daha duyarlı olmayı bir görev edindiğini aktaran dernek başkanı Yıldırım Şimşek, sanatın olmadığı yeri 'Eksik kalmış bir ülke, gelişmemiş insanlar' olarak tanımladı. Sanatın daha sık kullanılan bir kelime haline gelmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, "Birçok belediyenin yapması gerekeni Muratpaşa Belediyesi yaparak ciddi yol aldı. Festivalin amacı belli bir zümreyi mutlu etmeye çalışmak değil. Sanat ortak bir konu, festivalde 15 yaşından 80 yaşına kadar seyirci göreceksiniz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ümit Uysal Muratpaşa Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title