Haberler

Antalya'da Köpeğin Ölümüne Sebep Olan Araç Sürücüsünün Ehliyetine El Konuldu

Antalya'da köpeğin ölümüne sebep olan araç sürücüsünün ehliyetine el konulduANTALYA - Antalya'da geçtiğimiz 17 Temmuz günü aracıyla köpeği ezdiği görüntüleri güvenlik kamerasına yansıyan Erhan Kozan'ın ehliyetine el konuldu.

Antalya'da köpeğin ölümüne sebep olan araç sürücüsünün ehliyetine el konuldu

ANTALYA - Antalya'da geçtiğimiz 17 Temmuz günü aracıyla köpeği ezdiği görüntüleri güvenlik kamerasına yansıyan Erhan Kozan'ın ehliyetine el konuldu.

16 Temmuz tarihinde gerçekleşen olayda Erhan Kozan, aracıyla seyir halindeyken Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi Yeşil Sanayi Sitesinde başı boş olan köpeğin üzerine sürerek ezmişti. Olayın ardından sürücü Kozan'a tepkiler yağarken, ASKODER Başkanı Mehmet Orhan şikayetçi olmuştu. Şikayetin ardından Erhan Kozan polis tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Şüpheli Kozan hakkında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na Muhalefetten işlem yapılmıştı

Erhan Kozan, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 15 Ağustos günü 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 45. maddesindeki "Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti halinde trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından sürücülüğe engel bir halinin olmadığı veya mevcut olan bu halin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, sürücü belgesi kişiye iade edilir" hükmüne istinaden sürücü belgesine geçici olarak el konuldu. Erhan Kozan, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce "tam teşekküllü sağlık raporu aldırılarak, psikolojik değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra sürücü olup olamayacağı konusunda rapor verilmesi" amacıyla görevliler refakatinde İl Sağlık Müdürlüğüne sevk edildi.

Erhan kozan'a daha önce de Antalya Candost Derneği, Kozan hakkında idari işlem başlatılıp, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği ceza uygulanması için Antalya Valiliği ile Kepez İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü şikayette bulunmuştu. Şikayetin ardından Erhan Kozan'a Hayvanları Koruma Kanununa muhalefetten 1097 lira idari para cezası kesilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Mehmet Orhan Erhan Kozan Kepez 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title