Haberler

Antalya'da Eğitime Katkı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede 8 yılda 80'den fazla yeni okul binasını hizmete açtıklarını bildirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede 8 yılda 80'den fazla yeni okul binasını hizmete açtıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kanal Mahallesi'ndeki Alaeddin Keykubat Ortaokulu'na, hayırsever Mehmet Fehmi Diktaş tarafından yaptırılan 12 derslikli ek bina, törenle hizmete girdi.

törene Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, hayırsever Mehmet Fehmi Diktaş ve ailesi, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hayırsever Diktaş, hayalindeki okulu yaptırdığı için Allah'a şükrettiğini belirtti.

Her şeyin başında eğitimin geldiğini kaydeden Diktaş, "Bir eğitim yuvası yaptırdığım için çok mutluyum. Öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını istiyorum." ifadesinde bulundu.

Tütüncü de eğitime yaptığı katkıdan dolayı Diktaş ve ailesine teşekkür etti.

Alaaddin Keykubat Okulu'nun, çocukluğunda hizmete açıldığını hatırlatan Tütüncü, şunları kaydetti:

"Ne var ki şehrimiz günden güne büyüyor. Belediye başkanı olduğum 8 yıl evvel Kepez'in nüfusu 380 bindi. Şimdi 550 binin üzerinde nüfusa sahip ilçe haline geldik. İnanılmaz bir hızla büyüyen, gelişen bir Kepez var. Gelişen Kepez'in en önemli ihtiyaçlarının başında da yeni eğitim kurumları geliyor. Okulların sayısını artırabilmek için devletimiz, hayırseverlerimiz büyük bir gayretin içindeler. Belediye olarak da biz de bu gayreti taçlandıracak adımları birbiri ardına atmanın mutluluğu içindeyiz."

Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever desteğiyle 8 yılda 80'den fazla yeni okul binasını hizmete açtıklarını vurgulayan Tütüncü, "Kepez'in tarihinde 8 yıldır yaşanan değişim ve gelişim, eğitim noktasında da kendini gösteriyor. Hatta diyebilirim ki 8 yılda 80 okulun hizmete açılması Kepez'in tarihinde rekor seviyede bir gelişim ve yatırımdır." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Özgödek ise ilçede 160 olan okul binasına ek olarak önümüzdeki 10 yılda 100 okula daha ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti,

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdeleyi keserek, maliyeti 1 milyon 450 bin lira olan 12 derslikli ek binayı hizmete açtı.

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Keykubat Hamdullah Suphi Hakan Tütüncü Kepez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title