Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Feslikan Yaylası Senliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Doyran Belediyesi'nin İşbirliğiyle Bu Yıl 3'ncüsü Düzenlenen Feslikan Yaylası Senliği Ateşini Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Yaktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Doyran Belediyesi’nin işbirliğiyle bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Feslikan Yaylası Senliği ateşini Büyükşehir Belediye Başkanı Türel yaktı.

Bu yıl 3’ncüsü düzenlenen 2 bin 400 metredeki Feslikan Yaylası Şenliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Mevlüt Çavuşoğlu, Yeşil Bayır Belediye Başkanı Hasan Akalın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik ateşini yakan Başkan Menderes Türel, “Bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirdiğimiz Feslikan Yaylası Şenliklerini yaklaşık 2 hafta önce planlamıştık. Ancak seçim yasakları nedeniyle yapılan bir itiraz sonucu şenliği seçimlerin sonrasında yapabilme imkanı söz konusu oldu. 2 haftalık gecikmeyle de olsa bugün sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Feslikan Yaylası’nın ve yayla hayatının Antalya’nın kültürel yaşamındaki önemini vurgulayan Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, şenlikleri her yıl daha da zenginleştirerek sürdürmeye kararlıyız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Feslikan’a yaraşır büyüklükte bir şenlik hazırladık Aynı heyecan ile yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Şenlikler kapsamındaki yağlı güreşlere bu yıl 400’ü aşkın pehlivanın katılacağını anlatan Türel şunları söyledi: “Güreşler eminim ki çekişmeli müsabakalara sahne olacak. Başpehlivanı Altın Kemerle ödüllendireceğiz. Feslikan gibi yerel değerlerimizi geleceğe taşımanın hepimizin görevi ve sorumluluğu olduğunu hatırlatıyorum. Bu bilinçle Feslikan kültürünü yaşatmak için hepimizi el ele vermeye davet ediyorum.”

(SÇ-SÇ-Y)

29.07.2007 10:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title