Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yapımı devam eden Antalya- Kemer- Tekirova duble yol çalışmaları kapsamında 965 metrelik Orhan Büyükalp Tüneli tamamlandı ve kullanıma açıldı.

Fotosuz

===

orhan Büyükalp Tüneli trafiğe açıldı

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca yapımı devam eden Antalya- Kemer- Tekirova duble yol çalışmaları kapsamında 965 metrelik Orhan Büyükalp Tüneli tamamlandı ve kullanıma açıldı. Antalya yönünden Kemer'e gidişi 10 dakika kısaltan Orhan Büyükalp Tüneli'nin geliş istikameti de taşıt trafiğine açıldı.

İkinci tünel, gidiş istikametinde 2010 yılında bitirilen ilk tünelin ardından başlayan Antalya- Kemer- Tekirova duble yol çalışmalarının birinci yılında tamamlandı. Antalya- Tekirova yolunun 5 ve 60'ıncı kilometreleri arasını kapsayan duble yol çalışmaları, 17 Ekim 2011 tarihinde başladı. Proje bedeli 115 milyon 939 bin 973 TL olan duble yol çalışması 900 günde bitirilecek.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tünel girişinden foto

===

GÜNLÜ

Bayramda kültür sanat

ANTALYA'da, Kurban Bayramı tatilinde de kültür-sanat etkinlikleri hız kesmeyecek. Sanatseverler, Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) açılan ressam Songül Mak'ın resim sergisini, Orkun&Ozan Sanat Galerisi'ndeki Mehmet Şirzad, Hülya Ulaş Feyzioğlu, F.Nuri Kara, Cihan Tikin'in karma resim sergisini her gün gezebilecek.

Bayramın ikinci günü Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Haydi Çocuklar Operaya' adlı çocuk operasını çocuklar için saat 14.00'de sahneleyecek. Üçüncü gün akşamı da 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı bale eseri, muhteşem dekor ve kostümleriyle izleyenleri bir kez daha büyüleyecek. Eserler, Haşim Özcan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de izlenebilecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu'nda ise arife günü (bugün) ve bayramın ilk günü akşamı 'Pişti' adlı oyun tiyatro severleri kahkahaya boğacak. İzleyenleri neşelendiren oyunda, kahvehaneye girip, erkeklerin ezberini bozan iki genç kadının, erkek egemenliğine karşı mücadelesi anlatılıyor. Gaziler, şehit aileleri, yetimler, engelliler, muhtaç, güçsüz ve kimsesizlerden ücret alınmayacak.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sergi, bale ve tiyatro sahnesinden fotolar

===

Çocuklara bayram hediyesi akvaryum

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Arapsuyu Kanyonu yanında yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdiği dev akvaryum, yerli ve yabancı misafirlerden yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kurban Bayramı öncesi öğrencilere bilet hediye etti. Başkan Akaydın, Antalya'daki 8 okulun 1 ve 2'nci sınıflarında eğitim gören 1050 öğrenciye bayram hediyesi olarak bilet gönderdi.

ÇOCUKLAR AKVARYUMU GEZECEK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, Akaydın'ın gönderdiği biletleri, Sefa Akın İlköğretim Okulu ve Kültür İlköğretim Okulu'nda öğrencilere verdi. Başkan Akaydın'ın isteği doğrultusunda biletlerin dağıtıldığını söyleyen Emin Sözen, "Başkanımız bayram hediyesi olarak akvaryum biletlerini gönderdi. Başkanımız, çocukların da bu güzelliği görmesini istedi" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Çocuklar biletleri alırken

===

Ilıca Belediye başkanı göreve iade

MANAVGAT'ın Ilıca Belde Belediye Başkanı AK Partili Rafet Ünal, İçişleri Bakanlığı'nın göreve iade yazısıyla tekrar göreve başladı. Hakkındaki bazı iddialar nedeniyle 25 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Rafet Ünal'a göreve iade yazısı tebliğ edildi. Başkan Ünal, yazının tebliğinin ardından göreve başladı.

Görevine 58 gün sonra yeniden dönen Başkan Ünal, yaptığı açıklamada, hizmetlerine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Rafet Ünal, İçişleri Bakanlığı tarafından 25 Ağustos'ta Anayasa'nın 127. Maddesi 4. fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47. Maddesine göre görevden uzaklaştırılmıştı. Belediye Meclisi, görevden alınan Rafet Ünal'ın yerine Belediye Meclis Başkanvekilliği'ne 27 Ağustos'ta Bekir Çakar'ı seçmişti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Rafet Ünal

====

Burdur'da kaza: 3 yaralı

BURDUR'da meydana gelen trafik kazasında 1'i çocuk 3 kişi yaralandı. Kaza önceki gün saat 13.00 sıralarında Burdur Afyonkarahisar Karayolu Organize Sanayi Kavşağı'nda meydana geldi. Burdur'dan Isparta'ya yönüne seyreden 27 Durmuş Akbaba yönetimindeki 07 AIA 79 plakalı otomobil Organize Sanayi Kavşağı'nda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Kaldırıma çarpan otomobil hurdaya dönerken kazada sürücü Durmuş Akbaba, eşi 25 yaşındaki Ayşe Akbaba ve çocukları 1 yaşındaki Mustafa yaralandı. Ambulansla Burdur Devlet Hastanesine götürülen yaralılar tedaviye alındı.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Kaza yapan araç

===

Korkuteli Müftüsü göreve başladı

KORKUTELİ Müftüsü Abdülmuttalip Peşe'nin Kumluca Müftülüğü'ne atanmasının ardından yerine Manisa'nın Demirci İlçe Müftüsü Duran Turgut atandı. İlçeye gelen Turgut görevine başladı. 35 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan Turgut, evli ve 6 çocuk babası. Antalya'nın Akseki İlçesi Yarpuz Beldesi doğumlu olduğunu belirten Turgut, Korkuteli'nin memleketinin bir parçası olduğunu söyledi. Turgut, görevde kaldığı sürece ilçeye en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağını belirtti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Korkuteli Müftüsü Duran Turgut

===

Isparta bayrama hazır

ISPARTA'da halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramı geçirebilmeleri için Isparta Belediyesi bayram süresince 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. Kurban Bayramı öncesinde, hayvan pazarı ve belediye mezbahasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bayram süresince hiçbir aksaklığa meydan vermemek açısından hazırlık yaptıklarını söyledi. Başkan Günaydın, hayvan pazarının hazır olduğunu, buradan alınan tüm hayvanların sağlık kontrolünden geçirildiğini kaydetti.

Hayvan pazarı, mezarlıklara ulaşım ile bayram süresince halk otobüslerinin ulaşım durumları, nöbetçi fırınlar hakkında bilgi veren Başkan Günaydın, Bayram tatili boyunca belediye birimlerinin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Tüm Isparta halkının bayramını kutlayan Başkan Günaydın kurban satış yeri olarak Isparta Canlı Hayvan Pazarı'nın belirlendiğini kaydetti. Başkan Gündaydın, pazar dışında her hangi bir yerde kurban satışı yapılamayacağını kaydetti.

Hayvan pazarı yerinde gerekli temizlik, bakım onarım, boya işlemleri gerçekleştirildiğini, halkın kurban alışverişini rahatlıkla yapmasının sağlandığını anlatan Başkan Günaydın, "Hayvan pazarında belediyenin iki veteriner hekimi ve zabıta ekipleri kurbanlıklarda bulunması gereken evrak kontrolü yapıyor. Kurban kesim yeri olarak Mezbaha Tesisi ve Yedişehitler Kapalı Pazar Yeri'nin hazırlandı. Kesim yerinden hayvan pazarına yarım saatte bir karşılıklı seferler düzenlenecek" diye konuştu.

Bayramın 1 ve 2'nci günü otobüslerin ücretsiz hizmet vereceğini kaydeden Başkan Günaydın, "Arife günü Asri Mezarlık ve Hanife Sultan Mezarlığı'na ücretsiz seferler düzenlenecek. Bayram tatili süresince Zabıta, Temizlik, İtfaiye, Su ve Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri ve Veteriner işleri Müdürlükleri 24 saat görev yapacak. Kurban kesim yerlerinin temizliği için Temizlik İşleri Müdürlüğü tam kadro çalışacak. Kurban kesim ve satış yerlerinin temizlik ve ilaçlaması anında yapılacak" dedi.

Kaçan kurbanların yakalanması için kurban yakalama timi kurulduğuna değinen Başkan Günaydın, şöyle dedi: "Halk 24 saat boyunca her türlü şikayetlerini Alo 153'e bildirebilecekler. Cenaze hizmetleri bayram süresince devam edecek, vatandaşların Alo 188'e bilgi vermeleri yeterli olacak. İtfaiye yangınlara, su baskını, trafik kazaları ve her türlü afete karşı 24 saat esasına göre çalışacak.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tatil süresince nöbetçi ekipleriyle hazır bulunacak,

su arızalarıyla ilgili ve diğer şikayetler için Alo 185 aranabilecek."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan Günaydın - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Günaydın Antalya Kemer Rafet Ünal Tekirova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title