Haberler

Anneler Günü

Rize Gönül Elçileri Derneği, Anneler Günü dolayısıyla engelli annelerine yönelik etkinlik düzenledi.

Rize Gönül Elçileri Derneği, Anneler Günü dolayısıyla engelli annelerine yönelik etkinlik organize etti.

Etkinliğe, Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, Rize Gönül Elçileri Derneği Başkanı Pembe Gezmiş ve koordinasyon birimi üyeleri, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen ile engelli anneleri katıldı.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, Anneler Gününü kutlayarak, şunları söyledi:

"Bütün annelerimiz bizim için kutsaldır. Dini inancımız da bu doğrultudadır ama engelli yavrularımızın annelerinin onlara karşı emeklerini yadsınamaz. Çektikleri zorluklar hepimizin malumudur. Bu yönü ile hem onların hem de yıllardır evlatlarına hasret kalan şehit annelerimizin de Anneler Gününü bir kez daha kutluyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Rize Gönül Elçileri Derneği Onursal Başkanı Cemile Çakır, engelli ailelerine ulaşmak için uzun süredir çalışma yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"İlk başta, 'nasıl başarırız' diye düşündük ve yaptığımız çalışmalar sonucunda 400'e yakın aileye ulaştık. Geldiğimiz noktada yardıma muhtaç olan ailelerimiz ile kaynaştık ve ihtiyaçlarını gidererek, onlarla bizlerde aile olduk. Temennimiz bunu ebediyete kadar taşımaktır. Bu vesile ile tüm engelli ailelerimizin Anneler Gününü kutluyorum." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Nurullah Çakır Cemile Çakır Anneler Günü Yerel Haberler

title