Haberler

CHP, Ankara'da Sonuçlar ile Tutanakları Karşılaştırıyor

Güncelleme:

CHP, 30 Mart seçimlerinde Ankara'da son ana kadar başa baş giden Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonuçları için sıkı bir çalışma başlattı.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın Twitter üzerinden başlattığı, seçim sonuçlarının kontrol edilmesine ilişkin kampanyaya binlerce kişi yanıt verdi. Yüzlerce gönüllü, CHP Genel Merkezi'nde, Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara'da açıkladığı sandık sonuçlarını, oy verme işleminin sonunda sandık kurullarının tutuğu tutanaklarla karşılaştırıyor.

"ÇOK SAYIDA TUTARSIZLIK TESPİT EDİLDİ..."

Ankara'daki, sonuçları karşılaştırma seferberliği, bu sabah Yavaş'ın Twitter'da attığı mesaj ile başladı. Yavaş, vatandaşlardan ellerindeki, varsa ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını, yoksa oy sayım işleminden sonra sandık kurulu tarafından kapılara asılan sonuç tutanaklarının çektikleri fotoğraflarının kendileriyle paylaşılmasını istedi. Ayrıca yine twitter üzerinden yapılan. sonuçların karşılaştırılmasına ilişkin gönüllü çalışma çağrısına da çok sayıda vatandaş olumlu yanıt verdi. 

SONUÇLAR KARŞILAŞTIRILIYOR

CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan merkezde, YSK seçim sonuç sistemine giren tutanak sonuçları ile, vatandaşların ellerindeki tutanak sonuçları karşılaştırılmaya başlandı. Mansur Yavaş'ın seçim ekibinde görev yapan, eski Ak Parti milletvekili ve akademisyen Suat Kınıklıoğlu, şimdiye kadar yapılan karşılaştırmalarda çok sayıda tutarsızlık belirlendiğini söyledi.

İTİRAZ İÇİN SON TARİH: SALI 15.00

Tutanaklarda satır kaymaları yapıldığını, bazı yerlerde CHP'nin aldığı oyun diğer partilere yazıldığını anlatan Kınıklıoğlu, "mesela, 3522 nolu sandıkta CHP'nin aldığı 217 oy, tutanağa HDP almış gibi girmiş. Bazı tutanaklarda hiç girmemiş" dedi. 
Kınıklıoğlu, seçim sonuçlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'nun son tarih olarak Salı günü 15.00'i açıkladığını da kaydederek, itirazların bu süre içinde, CHP Genel Merkezi ile koordineli olarak, Kurul'a ulaştırılacağını da vurguladı.

YSK ÖNÜNDE TOPLANDILAR 

Ankara'da Mansur Yavaş'ı destekleyen seçmenler, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Yüksek Seçim Kurulu(YSK) binası önünde toplanarak seçimlerde hile yapıldığı iddiası nedeniyle protesto düzenledi. Akşam saatlerinde YSK önünde toplanmaya başlayan yaklaşık bin kişilik grup sloganlar atarak protesto gösterisi yaptılar. Protestolara çevredeki vatandaşlar da araçlarından kornalar ile destek verdi. Grup, "Ankara'nın başkanı hepimizin başkanı", "Melih gidecek, Mansur gelecek" sloganları eşliğinde protestolarını sürdürdü. CHP'li grup, bugün saat 14.00'te yeniden toplanmak için çağrı yaparak dağıldı

ODTÜ'DE DE AYRI ÇALIŞMA

CHP'li Yavaş'ın çağrısı üzerine twitter'dan vatandaşlar tarafından gönderilen tutanakların, YSK verileriyle karşılaştırılması için ayrıca ODTÜ'de de bir grup gönüllü çalışmalarını sürdürüyor.

CHP'LİLER SAYI VERMİYOR AMA...

CHP'liler, halen çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, yapılacak itirazların sonucu nasıl etkileyebileceği konusunda net açıklama yapmıyorlar. 
Ancak sosyal medyada, CHP'nin tutanaklara hiç girilmemiş ya da başka bir partiye yazılmış 17 bin oyu olduğu haberleri paylaşılıyor. 

MANSUR YAVAŞ'TAN İTİDAL ÇAĞRISI

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından itidal çağrısı yapan Yavaş, "Gün boyunca, dün yapılan usulsüzlüklerle ilgili hazırlıklarımız devam etti. Yarın YSK'ya itirazlarımızı yapacağız. YSK önünde biriken gençlerimizi sakin ve itidalli olmaya çağırıyorum. Tüm hukuki girişimlerimizi yarın, YSK nezdinde yapacağız. Her türlü provokasyona karşı, lütfen dikkatli olalım. Bir kişinin burnunun bile kanamasını hiçbir makama değişmem" dedi.


Kaynak: ANKA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Suat Kınıklıoğlu Mansur Yavaş Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (441)

amirsehel__ayaz@hotmail.com:

reziller mhp chp bır adam etmezsiniz ataturk sömurgecıleri

37
39
yanıtYanıtla
ATATÜRKÇÜesra_gul@hotmail.com:

güle güle yavrum güle güle güle güle sana güle güle SONUNA KADAR ATATÜRK SONUNA KADAR CHP.

yanıt0
yanıt0
koyun dediniz koydukemrahuzmali@hotmail.com:

ne cektin be chp;)))

46
28
yanıtYanıtla
chpliermanogur@hotmail.de:

koyun degil bu sefer cakallik yaptiniz ama caldiginiz oylari tek tek cikarttiriyoruz biz kararliyiz bu lkeyi sizin gibi sahtekarlardan temizleyecegiz.

yanıt0
yanıt0
uğurayyildiz-48@hotmail.com:

tam bir hırsızsınız çankaya da son 12 sandıktan bir tane chp oyu nasıl çıkmaz siz seçimleri bu dürüstlükte alıyorsunuz işte buradada akp li meclis üyesi torbaları değiştirirken yakalandı

yanıt0
yanıt0
KURTasdfg@hotmail.com:

KOYUN DAVARIN DİŞİSİNE DENIR MAL!

yanıt0
yanıt0
ahmetahmetc@hotmail.com:

arkadaş adamlar koskoca memleketi soymuşlar kaldı ki sandıktan oy çalmayacaklar kesin Ankara daki seçimlerde şaibe var.

33
32
yanıtYanıtla
Byatalayatalay-3535@hotmail.com:

kendinizde inanmıyorsunuz bu yalana demiii.kalın kafanıza sokun artık bu millet yemeeezzz.

yanıt0
yanıt0
mikail özmiko_reis_33@hotmail.com:

allah tayyıbı basımızdan eksık etmesın bızım ömrumuzden alıp ona versın canımız sana feda olsun sayın basbakanım

25
37
yanıtYanıtla
BAŞKENTLİ06adememmim@gmail.com:

Bakaramı - makarnamı sınavı geçemediniz.Gösterişçiler sizi,sizi gidi takiyyecier sizi...

yanıt0
yanıt0
Tüm 441 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title