Haberler

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde dünyaya gelen dişi taya "İstiklal" ismi verildi

Güncelleme:

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Meslek Yüksekokulu bünyesindeki ahırda bulunan haflinger cinsi kısrak, dişi tay dünyaya getirdi.

Atçılık ve Antrenörlük Bölümü ahırında bulunan, 6 yıldır öğrencilerin atçılık ve antrenörlük eğitiminde uygulamalı ders görmelerine katkı sağlayan ve hipoterapi (at terapisi) hizmeti veren "Belkıs" isimli dişi kısrak, 11 aylık gebelik süresinin sonunda sağlıklı dişi tay doğurdu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Recep Yiğit, AA muhabirine, tayın hem öğrenciler hem de öğretim görevlileri tarafından çok sevildiğini ve üniversitenin maskotu haline geldiğini belirtti.

Atçılık ve antrenörlüğün en gözde bölümlerden biri olduğunu aktaran Yiğit, şunları belirtti:

"Bölümümüze 9'uncu at geldi. Üniversite olarak hepimiz çok sevindik. Yavrumuz ve annesi çok sağlıklı. Doğumunu bahçede öğrencilerimiz gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz çok güzel ilgileniyor. Onu seviyorlar, tımarını yapıyorlar. İnsanlara alışması için ellerinden geleni yapıyorlar. Yeni gelen misafirimiz sayesinde üniversitede mutluluk oluştu. Rektörümüz İbrahim Aydınlı tayın doğumunun hem İstiklal Marşı'nın kabulü hem de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüne geldiği için 'İstiklal' isminin verilmesini istedi. Biz de çok beğendik ve bu ismi verdik."

Yavru tayın kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren öğrencilerden Edanur Agun da "Her gün tımarını yapıyoruz. Bize alışması için onu seviyoruz. Annesi de çok uysal. Çok mutluyuz, tayımızın dünyaya gelişi bize bir mucize gibi oldu. Atları çok seviyorum ve atlarla birlikte olduğum her gün bana bayram." dedi.

Atın doğumuna yardım eden öğrencilerden Kübra Gökmen ise "İlk defa doğuma şahitlik ettim ve çok heyecanlandım. Her canlının yavrusu çok özel ve güzeldir. Atın doğumuna şahitlik etmek beni çok mutlu etti. Eğitimime de ayrıca bir katkı sağladı. Ben de arkadaşlarım gibi her gün okula gelerek hem atımızla hem de annesiyle severek ilgileniyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title