Haberler

Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, sokak hayvanlarını yemledi

Güncelleme:

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, yaklaşık 400'e yakın sokak hayvanına ev sahipliği yapan Çubuk Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı'nda hayvanları yemledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, yaklaşık 400'e yakın sokak hayvanına ev sahipliği yapan Çubuk Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı'nda hayvanları yemledi.

Yıldız, ilk olarak Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'ı makamında ziyaret ederek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıldız, daha sonra Belediye Başkanı Baki Demirbaş ve Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ile birlikte Tahtayazı Mahallesi yolundaki Çubuk Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı'na giderek doğal yaşam parkı hakkında bilgi aldı.

Parkta bulunan hayvanseverler ile birlikte sokak hayvanlarını yemleyen Yıldız, hayvanseverin park hakkındaki görüş ve önerilerini dinledi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, üniversite ve belediyelerin katılımıyla hayvan refahını artırmak için ilk etapta Ankara'nın 10 ilçesini kapsayacak bir çalışma başlatacaklarını aktaran Yıldız, ilçelerdeki sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini belirtti.

Çubuk Belediyesinin çalışmaları hakkında Başkan Demirbaş'tan bilgi aldıklarını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

"Hayvanseverlerle zaman zaman bir araya geliyoruz. Yapacağımız çalışma noktasında optimal bir formülü bulmaya çalışıyoruz. Burada belediye başkanımız da hayvan hakları konusunda çok hassas davranıyor. Ayrıca biz sadece Çubuk için değil Ankara'nın tamamında bu konuda bir proje başlatmak istiyoruz. Açıkçası diğer belediye başkanlarımızın da bu konuda bir hassasiyeti var. Bunlar için en iyi ne yapabiliriz, bunun çabası içerisindeyiz. Başkanımızın rehabilitasyon projesini de inceledik. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz destek olacak, Ankara Veterinerlik Fakültemiz eğitim verecek. Bizim hazırladığımız çok kapsamlı bir proje olacak. Pilot bölge olarak 10 ilçede başlayacak, daha sonra Ankara'nın tüm ilçelerini kapsayacak."

Hayvanseverlerden Filiz Aydın da doğal yaşam alanının sadece Ankara'ya değil, tüm Türkiye'ye örnek bir yer olduğunu ve kesinlikle kaldırılmamasını istediklerini söyledi.

Her hafta yaz kış yemleme çalışması için barınağa geldiklerini anlatan Aydın, "Diğer hayvanseverler ne düşünüyor bilmiyorum ama burası kesinlikle kaldırılmamalı. Burada çocuklar özgürce yaşıyor. Hem belediye hem de benim gibi bir çok hayvansever de rahat bir şekilde gelerek burada yemleme yapıyor. Bizim burası için her hayalimizi belediye gerçekleştirdi. Biz burasını seviyoruz." diye konuştu.

Göreve geldiklerinde boş bir araziyi sokak hayvanları için doğal yaşam alanına çevirdiklerini anlatan Başkan Demirbaş ise hasta olan sokak hayvanlarının belediye ekipleri tarafından tedavilerinin yapıldığını ve doğal yaşam alanına yeniden bırakıldığını ifade etti.

Yıldız'a Belediye Başkan Yardımcıları Harun Olmuş, Lokman Kılıç, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle ve birim müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Ankara Çubuk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title