Haberler

Ankara Kulislerini Sallayacak İttifak Bombası: CHP ve İYİ Parti Yerel Seçimlerde Mansur Yavaş'ı Aday Gösterecek

Güncelleme:

Yerel seçime az bir zaman kala Ankara'da partiler harekete geçti. Mart 2019'daki seçimler için düğmeye basan İYİ Parti'de CHP'yle ittifak gündemde. Gelen kulis bilgilerine göre, CHP aday gösterirse Ankara'da Mansur Yavaş'ın destekleneceği konuşuluyor.

Yerel seçime az bir zaman kala Ankara'da partiler harekete geçti. Mart 2019'daki seçimler için düğmeye basan İyi Parti'de CHP'yle ittifak gündemde. Gelen kulis bilgilerine göre, CHP aday gösterirse Ankara'da Mansur Yavaş'ın destekleneceği konuşuluyor.

HEYETTE YER ALAN BAŞKAN YARDIMCILARI BİRÇOK İLDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, dün yola çıkan ilk heyette yer alan genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'ta, Hayrettin Nuhoğlu Sakarya, Düzce ve Bolu'da, Müsavat Dervişoğlu Manisa ve Balıkesir'de, Sibel Yanıkömeroğlu Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon'da, Ahmet Kamil Erozan Afyon, Uşak ve Kütahya'da, Hasan Seymen Kars ve Erzurum'da, Buğra Kavuncu Karaman ve Mersin'de, Berna Sukas Eskişehir ve Bilecik'te, Aytun Çıray Muğla, Denizli ve Aydın'da, Ersagun Yücel Adana ve Kahramanmaraş'ta, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu da Sivas, Tokat ve Çorum'da çalışmalar yürütecek.

İTTİFAK GÜNDEMDE

Heyetler önce teşkilatları ziyaret edecek, daha sonra da kamuoyundaki talep ve beklentileri not edecek. Yerel seçimlerde CHP ile ittifaka gidilip gidilmemesi konusu ise heyetlerin halktan gelen beklentiler doğrultusunda hazırlanacak raporları sonrasında tartışılacak. Hangi illerde ittifak beklentisi oluşursa, parti yönetimi o iller bazında ittifakı masaya yatıracak. Parti yönetimi, teşkilatlara da yerel seçimlerde adaylar ile ilgili konsensus oluşturulması için talimat verdi.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ

Bu noktada da 2014 yerel seçimleri örnek gösteriliyor. CHP 'nin Mansur Yavaş'ı aday göstermesiyle birlikte, Yavaş'ın MHP tabanından da oy aldığı, Mart 2019'da yeniden Yavaş'ın aday gösterilmesi halinde, İYİ Parti 'nin destekleyebileceği ve Ankara'da CHP'nin karşısına bir aday çıkarmayabileceği dile getiriliyor. İYİ Parti kanadı, İstanbul ve İzmir'de de ortak aday noktasında CHP ile bir araya gelinebileceği değerlendirmelerini de yapıyor. Bununla birlikte, MHP'nin elinde bulunan Adana, Mersin ve Manisa ile AK Parti'nin elinde bulunan Erzurum, Elazığ, Antalya gibi illerde ittifakın AK Parti ve MHP'ye oy kaybettirebileceğine dikkat çekiliyor.

"İYİ PARTİ, OLASI HDP-CHP İTTİFAKINA SICAK BAKMIYOR"

İYİ Parti kanadı, yerel seçimlerde olası HDP ve CHP ittifakına kesinlikle sıcak bakmayacağının altını çiziyor. Parti'nin, doğu illerinde bir CHP-HDP yakınlaşması durumunda, CHP ile ittifakının Batı ve İç Anadolu illerinde oluşabileceği ya da hiç ittifaka gidilmeyeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mansur Yavaş İYİ Parti Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title