Haberler

Ankara Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde 'Venedik'  Projesi

ANKARA'da Keçiören Belediyesi, Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde 'Venedik ' projesini hayata geçiriyor. 'Venedik sandal sefası' için 'Ihlamur' ve 'Gümüş' adında iki maskot tüm başkenti ilçe ilçe dolaşarak Ankaralıları Gümüşdere Ihlamur vadisine davet edecek.

Ankara'nın vizyon projesi Keçiören'deki 'Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nde artık sona yaklaşıldı. Keçiören Belediyesi'nin bu dev projesi vatandaşla buluşurken Gümüşdere Ihlamur Vadisi'nin artık sevimli maskotları da Keçiören'den hem Ankara'ya hem de tüm yurda 'Merhaba' dedi. 3 bin 100 metrelik alanı kapsayan Gümüşdere Ihlamur Vadisi projesinde çok yakında insanların sandal sefası yapacağını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak artık insanların nefes alabileceği bir yeri hizmete sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,  iki maskotun elinden tutarak Cumhuriyet kuruluş döneminde marşlara konu olan 'Gümüşdere durmaz akar' derenin üzerinden sevimli çocuk maskotlar Gümüş ve Ihlamur'u görücüye çıkardı. Keçiörenli vatandaşlar ise artık kötü kokulardan eser kalmayan çok nezih bir ortama yeşillikler içinde nefes alınan bir vadiye kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Özellikle akşam saatlerinde halk özellikle sıcak havalarda gezilecek bir yerin olması hem Keçiören hem de Ankara için büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

"DOĞAYA DÖNÜŞ PROJESİDİR"

Belediye Başkanı Ak, "Çubuk Barajının Ankara Çayına devam eden kolunun 5 bin 700 metrekarelik bölümü Keçiören sınırları içerisinde kalıyor, diğer yerlerde kamu kurumları olduğu için biz Çubuk Çayı'nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı'nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı dönüştürdük" dedi. İki etabı tamamlanan projenin diğer 2 etap çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Ak, "Bu proje bir doğaya dönüş projesidir. Biz burayı yeniden canlandırıyor, yeniden hayata kazandırıyoruz. İnsanların burada sporunu, pikniğini yapacağı ve çayını yudumlayacağı bir yaşam alanına dönüştürüyoruz. Bu projenin de örnek olmasını  arzuluyoruz. Kaybolan dereler yeniden doğaya ve hayata kazandırılabilir" ifadelerini kullandı. Vadinin tanıtım yüzleri Gümüş ve Ihlamur'un herkesi doğaya davet ettiğine de dikkat çeken Ak," Doğa ananın evlatları Ihlamur ve Gümüş Keçiören ve Ankaralılarla tanışarak vadimizi tanıtacaklar. Ankara turizmine de katkı sağlayan  projemiz,  turizm destinasyonunda önemli bir durak olacak. Ankara dışından gelen turistleri de vadimizi görmeye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşdere Keçiören Venedik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title