Haberler

Ankara'da "Uluslararası Öğrenciler Konulu" Toplantı Yapıldı

Güncelleme:

YÖK ev sahipliğinde "Türkiye'de Uluslararası Öğrenciler Gelişmeler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı toplantı, gerçekleşti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ev sahipliğinde " Türkiye'de Uluslararası Öğrenciler: Gelişmeler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı toplantı, tüm üniversitelerin Dış İlişkiler Birimi ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ve ilgili kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıya Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç.Dr. Muharrem Keskin ve Öğrenci İşleri Daire Başkan V. Latife Zeytineli katıldı.

Katılımcılara seslenen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya Türkiye'nin 2023 Vizyonu Strateji Belgesinin kısa süre içinde tamamlanacağını belirterek Türk yükseköğretim sisteminin üç temel hedefinin; niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye çevirmek, nitelikli doktora eğitimi ile nitelikli öğretim üyesi yetiştirmek ve "uluslararasılaşma" olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çetinsaya, bu toplantıların önemli olduğunun altını çizerek bugüne kadar yapılan toplantılar sayesinde somut verilerin ortaya çıktığını ve bu sayede daha sağlıklı politika geliştirdiklerini dile getirdi.

YÖK Uluslararası İlişkiler Koordinatörü ve ÜAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhittin Ataman, YÖK bünyesinde 2012 yılında Uluslararası İlişkiler Birimi'nin kurulduğunu, Türkiye'de uluslararası öğrenci sayısının son iki yılda iki kat artış göstererek 45 bin sayısına ulaşıldığını ifade etti. Prof. Dr. Ataman, 2015 yılı sonunda 100 bin uluslararası öğrenci hedeflendiğini, Türkiye'de uluslararası öğrencilerin toplam öğrencilere oranının yüzde 1 civarında olduğunu, Türkiye'nin dünya uluslararası eğitim payının ise yüzde 0,2 olduğunu ve bu rakamların gelişmiş ülkelere kıyasla çok düşük olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ataman, ayrıca Türkiye'nin dışarıya en fazla öğrenci gönderen ülkeler sıralamasında beşinci sırada olduğunu ancak en çok öğrenci alan ülkeler arasında üst sıralarda yer edinemediğini bildirdi.

Toplantı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans temsilcilerinin ve üniversite yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen panellerle devam etti. Oturumlarda, uluslararası öğrenci temini konusunda üniversitelerin tecrübeleri paylaşılarak uluslararası öğrencilerle ilgili yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Üniversitelerin uluslararası öğrenci ofislerinin geliştirilmesi ve tam zamanlı uluslararası öğrenci sayısının arttırılması konusunda katkı sağlaması amacıyla düzenlenen toplantı bütün katılımcıların görüş ve önerilerini paylaştıkları genel değerlendirme bölümü ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gökhan Çetinsaya Muhittin Ataman Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title