Haberler

Ankara Valisi, artan vakalar sonrası merak edilen soruyu yanıtladı: Sokağa çıkma kısıtlaması gündemde yok

Güncelleme:

Ankara Valisi Vasip Şahin, artan korona vakaları sonrasında gündeme gelen sokağa çıkması yasağı söylentileriyle ilgili olarak "Şu anda böyle bir şey gündemimizde değil. İnşallah durumu tersine çevireceğiz" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'daki koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili açıklama yaptı. Kentte sokağa çıkma kısıtlamasının gündeme gelmesi üzerine Şahin, "Şu anda böyle bir şey gündemimizde değil. İnşallah durumu tersine çevireceğiz" dedi.

"ÖNCE TEDBİRLERİ UYGULAYACAĞIZ"

Koronavirüs vaka oranlarının en yüksek olduğu illerin başında gelen Ankara için "Sokağa çıkma yasağı olacak mı?" sorusu gündeme geldi. Son Bilim Kurulu toplantısında da bazı ek tedbirlerin il bazında alınabileceği konuşulmuştu. Vatandaşların merak ettiği sorunun cevabını en yetkili isim yanıtladı. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Ankara'da şu anda sokağa çıkma kısıtlaması gündemimizde yok. Sokağa çıkma uygulaması zor bir durum. Kısıtlama olmadan da durumu tersine çevirmek mümkün. Önce tedbirleri uygulamaya koyacağız."

Ankara Valisi, artan vakalar sonrası merak edilen soruyu yanıtladı: Sokağa çıkma kısıtlaması gündemde yokAnkara Valisi Vasip Şahin

"ESNEK MESAİYE GEÇTİK"

Bakanlıkla istişare edildiğini belirten Vali Şahin, "Vatandaş için ileride ek tedbirler alınacaktır. Esnek mesaiye geçtik. Kurumlarda hamile, hasta olanlar idari izinli sayıldı. 60 yaş üzeri personel de evden çalışacak. Diğer personeller de mesaileri uygun olan kurumlar mesai çıkışında ayarlamak şeklinde tedbirleri alacaktır" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Tüm ilçelerde kapsamlı bir denetleme yapılacağını kaydeden Şahin, "Amacımız farkındalık oluşturmak. Topyekun mücadele örneğini göstermek amaç. İşimiz kolay değil. Ama bunu daha önce başardık ülke olarak" dedi.

"BİRKAÇ KOLDAN DENETİM YAPIYORUZ"

Ankara'nın bugün gelinen aşamada olumsuz bir tablo çizdiğini ifade eden Şahin, "Ankara'nın lider olma sebebi virüsten. Ekiplerimizle Ankara genelinde denetimler yapıyoruz. Şu an faaliyetin ana konusu pozitif çıkan temaslıların izolasyonlarını sağlamak. Filyasyon tespitleri temaslıların tespit edilerek tedavilerine başlanması, izolasyon sağlamak, görev o. Birkaç koldan denetim yapıyoruz. Kıraathaneden iş yerine kadar tüm sektörü denetliyor ekiplerimiz. Biz ne yaparsak yapalım sonuç ve başarı her birimizin şahsen yapacakları olacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vasip Şahin Ankara Haberler

500

Yorumlar (39)

çankaya gece klupleri:

cankayada tunalıda heryer tıklım tıklım garsonlar pozitif garson arkadaş kendisi söylüyor hastayım test yaptırdım işe gitmesem olur mu diye

17
1
yanıtYanıtla
esnaf:

işiniz gücünüz gece klüplerine saldırmak yobazlar

yanıt0
yanıt23
ANGARALI:

Oturduğumuz binada 22 daire var 12 si pozitif ama ne gelen var ne giden herkes kapının önünde oturuyor

7
0
yanıtYanıtla
doktor murat:

hangi bina

yanıt0
yanıt2
komşu teyze:

murat bizim bina mı

yanıt0
yanıt1
SEDAT BEY:

Ostimde birsürü vaka var ama herkes işe geliyor

7
0
yanıtYanıtla
BATIKENT:

Batıkentte yüzlerce insan hergün dışarda meydanın orda toplanıyor pozitif çıkan adam bile meydanın orda çimlerde oturuyor hergün

6
0
yanıtYanıtla
Sorumsuz insanlar:

Sorumsuz insanlar yüzünden hala korona bitmedi .. insanlar bunun yüzünden işsiz kaldı.bazi meslekteki insanların hayatı karardı.ailelerinden uzak başkalarının gezip tozmasinin cezasını neden başkaları çekiyor analmis değilim ..

6
0
yanıtYanıtla
Denetleyin:

Denetleme yok. Sokaklarda herkes maskesiz mesafe zaten yok hiç birşey olmamış gibi davranıyor. Altındağ da marketlerde çalışanlar maske takmıyor. Söylüyoruz kaale alan yok

5
1
yanıtYanıtla
ANKARA DİKKAT ETSİN:

DOKTORLARIN BİLE ODALARINI BOŞALTIP YATAK KOYUYORLAR HASTALAR İÇİN HERKESDE HERŞEY NORMALMİŞ GİBİ DAVRANIYOR ANKARADA HERKES BÖYLE GİDERSE HASTA OLACAK

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title