Haberler

Ankara'da hastası tarafından bıçaklanan doktor istifa etti

Güncelleme:

Ankara'da hastası tarafından bıçaklanan asistan doktor Ertan İskender, olayın psikolojik etkilerinden dolayı çalışmakta ve hastaların tedavilerini uygulamakta zorlandığı gerekçesiyle görevinden istifa etti. İskender, olaydan sonra istifa kararını düşündüğünü ancak ailesinin istifa etmesini istemediğini belirterek, "Bu psikolojiyle hastalara yararlı olamayacağımı düşünerek böyle bir karar aldım." dedi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü'nde görevli asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs 2021'de hastanede hastası Bayram Nargüler'in bıçaklı saldırısına uğradı. İskender, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden yaralandı. Ameliyat edilen İskender, yaklaşık bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Olayın ardından gözaltına alınan Bayram Nargüler, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame ile Bayram Nargüler hakkında 'Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Hakaret' suçlarından 13 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ertan İskender'in saldırıya uğradığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de delil olarak dosyada yer aldı. Görüntülerde Nargüler'in, odada tartıştıktan sonra dışarı çıkan doktorun peşinden gittiği, yanındaki güvenlik görevlilerinin arasından koşarak bıçakladığı yer aldı.

İSTİFA ETTİ

Saldırı sonrasında psikolojik destek alan Ertan İskender, istifa kararı aldı. İskender, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne sunduğu istifa dilekçesinde, "Temmuz 2018'den beri hastaneniz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapmaktayım. Mayıs 2021 tarihinde uğradığım bıçaklı saldırı sonrası hastanenin güvenlik ve çalışma şartlarında iyileştirme sağlanamadığından ve olayın devam eden psikolojik etkilerinden dolayı hastanede çalışmakta, hastalarımın tedavilerini uygulamakta zorlanıyorum. Bu sebeplerden ötürü memuriyet görevimden çekilmek istiyorum. Usulüne uygun istifa etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

"HASTALARA YARARLI OLAMAYACAĞIMI DÜŞÜNDÜM"

Ertan İskender, istifa kararı ile ilgili DHA'ya konuştu. İskender, olaydan sonra istifa kararını düşündüğünü; ancak ailesinin istifa etmesini istemediğini belirterek, "Acele etmeden bu kararı almak istedim. Özel faktörler de var. Bir de genel olarak hekimlerin Türkiye'deki son durumuna bakacak olursak sağlıkta şiddet olayları; sağlık sisteminin bana uygun olmadığını düşünüyorum. Bu psikolojiyle hastalara yararlı olamayacağımı düşünerek böyle bir karar aldım. Umarım, bundan sonraki hayatımda daha güzel şeyler göreceğiz. Belki sınava tekrar hazırlanıp, başka bir branşta devam etmeyi düşünebilirim. Daha az hasta teması olan bir bölümü tercih edebilirim veya özel sektörde yer alabilirim" dedi.

"KIRGINLIĞIM VAR"

Ertan İskender, önceliğinin eski mental durumuna dönmek olduğunu söyleyerek, "Arkadaşlarımdan ve hocalarımdan destek mesajları aldım. Hayalini kuramayacağınız ya da geleceğinizi göremediğiniz meslekte devam etmeniz çok da mantık işi değil. Ben şu an öyle görüyorum. Gelecekte yapabileceğim bir iş olarak göremediğim için böyle bir karar aldım ama bir kırgınlığım var. Özellikle sağlık sistemiyle ve güvenlik önlemleriyle ilgili bir kırgınlığım var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskender Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

Işıl Mersincioglu:

bir akrabam İzmir'de boğazından bıçaklandı bir ilaç yuzunden. ama istifa etmedi.hala mesleğini icra ediyor. oğlum uzman çavuş,dağlarda canı pahasına nöbette. bu ülkede herkes canı burnunda çalışıyor..her an herşey olabilir hepimize...ancak vatan millet diyoruz...asla vazgeçmiyoruz duygularımıza kapılıp..bir pire için yorgan yakmak doğru değil.diğer masum vatandaşlara bu fatura kesilmemeli. onca yıl sadece okumuşsunuz.kendinizi kişiliğinizi ne için bu mesleği seçtiğinizi öğrenmemişsiniz..

14
66
yanıtYanıtla
uğur altınay:

tabi ya sen dirsek çürüt kafa patlat manyağın biri gelsin seni doğrasın ne uğruna.. boş boş vatan millet kasıyorsunuz burada adalet yok adalet ...

yanıt0
yanıt0
Muhammet Turhan:

doktorların % 75 dayağı hak ediyor kim demesin sağlıkçılara uzanan eller kırılsın özele gidersin seni para olarak görürler, devlete gidersin yüzüne bakmazlar hepimiz yaşıyoruz bunları

5
35
yanıtYanıtla
sem sem:

sizin gibi insanların sağlık hizmeti alması özellikle kamudan yasaklanmalı bir hastanede bir terbiyesizlik yapan hasta yada yakınının o hastaneden yada en azından o branstan bir daha hizmet alımı yasaklanmalı bakın bakalım o zaman nasıl oluyor

yanıt12
yanıt0
zeliha:

Doktor olmak, okulunu kazanmak, kazanınca bitirmek, bitirince uzman olmak uzman olunca çalışmak zor. Dr beyin istifası kabul edilmemeli. Bakanlıkta bu branşına uygun bir görev verilmeli. Cerrahi birimde görev yapan bi Doktoru elinden bıçaklamak, parasını manken olarak kazanan birin yüzüne kezzap atmakla eş değer. Sağlık çalışanlarını rahat bırakın. Hemşireye soru sorarlar cevabı sert bulup üzerine yürür bilmez ki ondan önce 100 kişi daha sormuş. Kimse mükemmel değil. saldıranları haklı bulmayın

33
3
yanıtYanıtla
albatros :

bir an önce yurtdışına git hocam. hiç olmazsa orda değerini bilirler...

17
4
yanıtYanıtla
zeliha:

Doğru dediniz :) yurt dışında devlet bile bakmıyor.

yanıt1
yanıt0
Türk Genci:

eğitimsiz insanlara bakmayacaaksın bile ya, devlet hastanesinde doktor bırakmadınız. bütün doktorlar özele gitmek istiyor neden? insan kendini tedavi eden doktora saldırır mı? devlet hastanelerinde doktor bulamayında göreyim ben sizi

20
1
yanıtYanıtla
corci:

bir çomar için değmezdi be doktorum, onlardan çok var

19
1
yanıtYanıtla
şeyma yazan:

Bu gidişle daha çok duyacağız böyle haberleri. Üniversite sınavında dereceye girmiş doktorlarımız istifa ediyor. El kaldıranlar kim? Hangi kıytırık bölüm mezunu? Doktorsuz kalınca göreceğim ben bu insanları??

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title