Haberler

Anız Yakana Dekar Başına 23 YTL Ceza

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Son Günlerde Artan Anız Yakmalarına Karşı Çevre Kanunu'nda Değişiklik Yapıldığını ve Anız Yakanlara Dekar Başına 23.11 Ytl. Para Cezası Verileceğini Söyledi.

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, son günlerde artan anız yakmalarına karşı Çevre Kanunu'nda değişiklik yapıldığını ve anız yakanlara dekar başına 23.11 YTL. para cezası verileceğini söyledi.

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, hasat mevsiminin sona erdiği ve otların kuruduğu şu günlerde anız yangını tehlikesinin baş gösterdiğini kaydederek, anız yangınının sadece topraktaki mikroorganizmaların, diğer canlıların ve biyolojik çeşitliliğin yok olmasına sebep olduğunu dile getirdi.

Dindar, "Aynı zamanda ters ve şiddetli rüzgarla bahçelerimize, ormanlarımıza, hayvanlar ve insanların canlarını da tehlikeye atacak, mal ve can kayıplarına yol açabilecek boyutlara gelmesi söz konusudur. Çevre Kanunu'nda değişiklik yapan ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5491 sayılı kanunun Ek-1 /c maddesi anız yakılmasını yasaklamış ve yine aynı kanunun 20/l maddesine göre de, 'Her dekar için 23.11 YTL idari para cezası verilir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır. Bu ceza kurum kuruluş ve işletmelere üç katı olarak verilir' deniliyor" şeklinde konuştu.

(AA-OÇ-Y) 25.06.2008 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title